HARCÉL

A Soros-há­ló­zat foly­tatja Ma­gyar­or­szág el­leni tá­ma­dá­sait

A Fi­desz sze­rint a Soros-há­ló­zat 2018-ban ugyan­ott foly­tatja te­vé­keny­sé­gét, ahol ta­valy ab­ba­hagyta, így itt­hon, Brüsszel­ben és az Egye­sült Ál­la­mok­ban is tá­madja Ma­gyar­or­szá­got.
  • Szerző: F.G.

Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

EZT OLVASTAD MÁR?
a Soros-hálózat be akar avatkozni a magyar választási kampányba, és teljesen egyértelmű, hogy el akarja távolítani az Orbán-kormányt.

A Soros-hálózat Magyarország elleni támadásai közé sorolta a jelentős részben Soros György által fizetett amerikai demokrata szenátorok Magyarországot elítélő jelentését, a brüsszeli magyarellenes vitanapot, a magyar jogállamiság helyzetéről jelentést készítő európai parlamenti képviselő, Judith Sargentini budapesti látogatását, valamint a „Soros-egyetemen” tartott migránspárti konferenciát. Budai Gyula szavai szerint a Soros-hálózat ott volt a héten a terrorcselekmény elkövetésével vádolt Ahmed H. ügyében is a bíróságon. A fideszes politikus arra is kitért, hogy szintén ezen a héten érkezett meg Brüsszelből a kvótaperrel kapcsolatos értesítés.

„Idetartozik szorosan” továbbá, hogy az Alkotmánybíróság jövő kedden kezdi el tárgyalni a civiltörvényt – tette hozzá, megjegyezve, hogy szerinte a Soros-hálózat tagjai mindent meg fognak tenni a jogszabály eltörléséért, mert az gátat szab annak a hatalmas pénzözönnek, ami a Soros-hálózat által támogatott civil szervezetekhez érkezik.

Budai Gyula arra kérte a kormányt, hogy hozzon olyan döntéseket, ha kell, törvényeket, amelyek megakadályozzák a Soros-hálózat tevékenységét.