HARCÉL

A mig­rá­ció meg­ál­lí­tása fon­to­sabb, mint a párt­fe­gye­lem

Az Eu­ró­pai Nép­pár­ton belül a vita a be­ván­dor­lás­ról szól, a Fi­desz pedig min­den­ki­nek, így Manf­red We­ber­nek a vé­le­mé­nyét is meg­hall­gatja - mondta Hid­véghi Ba­lázs.
  • Szerző: MTI

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra reagált, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője kedden három feltételt - a magyar kormány Brüsszel elleni kampányának leállítását, az EPP tagpártjaitól való bocsánatkérést, és a Közép-európai Egyetem (CEU) budapesti megmaradásának biztosítását - nevezett meg, amelynek teljesülése esetén elkerülhető a Fidesz EPP-tagságának megszüntetése.

Hidvéghi Balázs azt mondta: az Európai Néppárton belül a vita a bevándorlásról szól, a Fidesz pedig mindenkinek, így Manfred Webernek a véleményét is meghallgatja. Ugyanakkor:

EZT OLVASTAD MÁR?

"Az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása a Fidesznek fontosabb a pártfegyelemnél. Ebben nem tudunk engedni".

A CEU-ra vonatkozó kérdésre válaszolva a Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta:

a "Soros-hálózat minden követ megmozgat a saját érdekeinek képviseletében".

Budapesten működik a Közép-európai Egyetem, megfelelően a magyar törvényeknek, az oktatás pedig nemzeti hatáskörben eldöntendő téma, így az ezzel kapcsolatos kritika nem megalapozott.

Megjegyezte: Magyarországon minden oktatási intézményre ugyanazok a szabályok és törvények vonatkoznak, és mindenkinek be kell tartania ezeket, még Soros György egyetemének is.