FAZÉK

A leg­ro­po­gó­sabb hagy­ma­ka­rika, amit va­laha ál­mod­tál

Még olaj sem kell hozzá, sü­tő­ben, gyor­san ké­szül! Egy­szerű és nincs vele pe­pe­cse­lés! A vég­ered­mény mennyei: kívül ro­po­gós, belül má­mo­rí­tóan omlós hagy­ma­ka­rika.

Néha a legegyszerűbb ötletek hozzák a legnagyszerűbb eredményt! Ez a hagymakarika épp ilyen. Gyors előkészítést követően elég tepsiben betolni a sütőbe, te pedig hátradőlhetsz, míg megérkeznek a vendégek!Ráadásul ezt a változatot olaj nélkül is elkészítheted, és így még ropogósabb!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók

2 nagy fej hagyma

1 pohár teljes kiőrlésű liszt (vagy zabpehelyliszt)

1 1/2 pohár durva szemű zsemlemorzsa

1/2 pohár reszelt parmezán sajt

1 ek. mexikói vagy cajun fűszerkeverék (esetleg 1 tk. pirospaprika)

2 tojás

Így készítsd:

1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsi alját esetleg olajozd meg.

2. Egy tálban keverd össze a lisztet és a fűszerkeveréket.

3. Egy másik tálban keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt.

4. Forgasd a hagymakarikákat a fűszeres lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a parmezános morzsába. Ne egyesével, hanem adagonként dolgozz, egy panírozó zacskó, vagy doboz segítségével. Így gyorsan végzel. A trükkért kattints ide!

5. A bebundázott hagymakarikákat sorakoztasd az előkészített

tepsibe.

6. Mehet is a sütőbe! 20-25 perc alatt aranybarnára, ropogósra sülnek a hagymakarikák!

Amint kész, tálalhatod is, legfinomabb csípős-fűszeres paradicsommártással.

Tudtad, hogy a hagyma nagyon egészséges?

Erősíti az immunrendszerered - már csak ezért is érdemes néha hagymát hagymával enni!