FAZÉK

A leg­bi­zar­rabb ma­gyar ételt ké­szí­tette fér­jé­nek va­cso­rára ez a nő

Sokan már a gon­do­la­tá­tól is rosszul van­nak; való igaz, nem finnyás gyom­rú­ak­nak való! De ha az ember egy­szer le­győzi el­len­ér­zé­seit, és meg­kós­tolja, élete leg­jobb éte­le­ként em­lék­szik rá vissza.

Különleges és sokak szemében bizarr étellel borzolta a kedélyeket egy magyar háziasszony: bár a fogás minden tekintetben hagyományosnak mondható, mindig is megosztotta az embereket. Vagy nagyon szeretik, vagy már a gondolatára is kirázza őket a hideg. Pedig aki kóstolta, állítja, hogy isteni finom a pulykahere pörkölt.

Lendvai Ágnes, Vali konyhája és kertje
Lendvai Ágnes, Vali konyhája és kertje
Fotó: Facebook
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ismertebb társa, a kakastöke pörkölt mintájára készül, csak, mit szépítsük, a pulykahere sokkal nagyobb, és jobban látszik rajta, hogy milyen testrésze volt a baromfinak. Az élelmes háziasszony feldarabolta, és gombával bolondította meg; így egészen olyan, mint a zúzapörkölt. Állagra legalábbis; az íze inkább a velőhöz hasonlít.

Fotó: Lendvai Ágnes, Facebook, Vali konyhája és kertje
Fotó: Lendvai Ágnes, Facebook, Vali konyhája és kertje
Fotó: Facebook

Az elkészítésében semmi ördöngösség nincsen: pontosan úgy kell, mint bármilyen, hagyományos pörköltet. Az alap készítése, a paprika mennyisége, és az extrák (paprika, paradicsom, netán egy kis lecsó) ugyanúgy ízlés szerint kerülnek bele a rotyogó finomságba.

Fotó: Lendvai Ágnes, Facebook, Vali konyhája és kertje
Fotó: Lendvai Ágnes, Facebook, Vali konyhája és kertje
Fotó: Facebook

Hamarabb fő meg, mint a hús vagy a zúza, húsz perc elég is neki. Az íze pedig magáért beszél…

Fotó: Lendvai Ágnes, Facebook, Vali konyhája és kertje
Fotó: Lendvai Ágnes, Facebook, Vali konyhája és kertje
Fotó: Facebook

Ha meg akarod lepni hétvégén a vendégeidet vagy a családot, egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni. Csak vigyázz: állítólag nehezen beszerezhető a pulykahere…

Forrás: Lendvai Ágnes (Facebook, Boros Vali konyhája)

Eközben a címlapon