FAZÉK

A legbizarrabb magyar ételt készítette férjének vacsorára ez a nő

Sokan már a gondolatától is rosszul vannak; való igaz, nem finnyás gyomrúaknak való! De ha az ember egyszer legyőzi ellenérzéseit, és megkóstolja, élete legjobb ételeként emlékszik rá vissza.
  • Szerző: Ripost

 Különleges és sokak szemében bizarr étellel borzolta a kedélyeket egy magyar háziasszony: bár a fogás minden tekintetben hagyományosnak mondható, mindig is megosztotta az embereket. Vagy nagyon szeretik, vagy már a gondolatára is kirázza őket a hideg. Pedig aki kóstolta, állítja, hogy isteni finom a pulykahere pörkölt.

Ismertebb társa, a kakastöke pörkölt mintájára készül, csak, mit szépítsük, a pulykahere sokkal nagyobb, és jobban látszik rajta, hogy milyen testrésze volt a baromfinak. Az élelmes háziasszony feldarabolta, és gombával bolondította meg; így egészen olyan, mint a zúzapörkölt. Állagra legalábbis; az íze inkább a velőhöz hasonlít.

Az elkészítésében semmi ördöngösség nincsen: pontosan úgy kell, mint bármilyen, hagyományos pörköltet. Az alap készítése, a paprika mennyisége, és az extrák (paprika, paradicsom, netán egy kis lecsó) ugyanúgy ízlés szerint kerülnek bele a rotyogó finomságba.

Hamarabb fő meg, mint a hús vagy a zúza, húsz perc elég is neki. Az íze pedig magáért beszél…

Ha meg akarod lepni hétvégén a vendégeidet vagy a családot, egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni. Csak vigyázz: állítólag nehezen beszerezhető a pulykahere…

Forrás: Lendvai Ágnes (Facebook, Boros Vali konyhája)

És ezeket olvastad már?