MAMAKLUB

Utolsó karácsonyát ünnepli ez a kisfiú: szörnyű hírt közölt vele orvosa

Felfoghatatlanul tragikus, ha egy kisgyerek szenved halálos betegségben, nem véletlen, hogy a fél világ felfigyelt erre a kisfiúra. A gyógyíthatatlan gyermek utolsó karácsonyát szeretné igazán emlékezetessé tenni az anyukája, és ebben ismeretlen emberek ezrei támogatják. Könnyekig megható történt következik!
  • Szerző: Ripost

Szívbemarkoló történet kering az interneten egy halálos beteg kisfiúról, aki élete utolsó karácsonyát fogja tölteni a családjával. A tizenegy éves Reece Probert szinte egyik napról a másikra lett beteg, és az orvosok tehetetlenek az agresszív rákkal szemben. Az angol fiút mindenki az osztály bohócaként ismeri, rengeteg barát látogatja, sokan szeretik. És mindenki ledöbbent, amikor kiderült, hogy milyen súlyos betegsége van.

A család számára a rémálom hat hete kezdődött, amikor Reece hazaérkezett Írországban élő nagyszüleitől. Bicegett, és fájt az egyik keze, ezért az édesanyja gyermekorvoshoz vitte. Még meg se jöttek az eredmények, de a kisfiúnak újabb tünetei lettek: egyik napról a másikra nehezen formálta a szavakat, akadozó lett a beszéde. Az anyuka azonnal mentőt hívott, és kiderült, hogy Reece stroke-ot kapott. Ekkor végeztek rajta CT vizsgálatot, és kiderült a szörnyű igazság…

Az anya sírva fakadt, amikor az orvosok megmondták neki, hogy Reece-nek diffúz belső pontina gliomája van. Az agytörzset támadó daganat rendkívül agresszív, túlélési ideje kevesebb, mint egy év. Az onkológus a kórházi irodában elmondta neki, hogy semmit nem tudnak tenni: Reece hat hónap múlva valószínűleg el fog hunyni, ezen a daganattípuson nem segít a kemoterápia, és a sugárkezelés is csak egy kevés extra időt tud adni számára.

A kisfiú édesanyja azt szeretné, ha felejthetetlen lenne Reece utolsó karácsonya. Reece tudja, hogy rákja van, de azt nem árulták el neki, hogy mennyire súlyos a helyzet; a szülők azt szeretnék, ha az utolsó hónapjaiban boldog lenne. Ezért a rokonok indítottak egy online adománygyűjtést, hogy ezen a karácsonyon mindene meglehessen a tizenegy éves fiúnak. Az édesanya szeretné az egész házat feldíszíteni, és varázslatossá tenni az ünnepet, és lázasan készülődnek, miközben Reece megkezdte a sugárkezelést a kórházban.

A betegség évente 100-150 gyermeket érint Nagy-Britanniában, és kilencven százalékuk a diagnózis után legfeljebb 18 hónapig marad életben.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?