FITTFAZÉK

Szuper diétás süti készült: Cseresznyés zabmuffin

Igazán könnyû, nyári sütemény, természetesen cukor nélkül! Pillanatok alatt összedobod és már majszolhatod is.
  • Szerző: Ripost

Igazán kímélő ez a finom süti, mely gondosan összeállított alapanyagai miatt biztosan nem emeli egekbe a vércukorszintedet. Tésztájában a master mix miatt rengeteg a rost, a zabpehely pedig kimondottan lassan lebomló, alacsony glikémiás indexű szénhidrát. Ez a muffin maga a csoda! Érdemes kipróbálni meggyel vagy ribizlivel is!

 Fekete cseresznyés zabmuffin

(Knap Daniella receptje)

Hozzávalók

  • 50 g apró szemű zabpehely
  • 100 g Update1 Master Mix
  • 150 g tej
  • 80 g olvasztott vaj
  • 3 db L-es méretű tojás
  • 2 tk Update1 Lovely Sweet édesítő (ízlés szerint több/kevesebb)
  • 1 tk sütőpor

Töltelék:
friss fekete cseresznye

Elkészítés:
1. Langyosítsd fel a vajat, add hozzá a tojásokat, a tejet és az édesítőt. Kézi habverővel keverd simára.

2. Add a tojásos alaphoz a zabpehelyhet, Master Mix-et és a sütőport, dolgozd össze.

3. Helyezd a muffin formába a papírokat, mindegyikbe kanalazz 3/4 magasságig a tésztából.

4. Ezután nyomkodj friss, magozott fekete cseresznye szemeket a muffinokba és a tetejükre is.

5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép aranyszínűre sülnek.


Jó étvágyat hozzá!

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?