FITTFAZÉK

Répából tészta? Igen! Ez lett a diétázók új kedvence

Hûvös, szeles esős napon nincs jobb, mint egy parmezánnal megszórt, fokhagymától illatozó különleges tészta. Mindjárt jobb kedved lesz!

Kezdéstől a befejezésig 45 perc.

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

  • 2 csésze hámozott, darabolt répa
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • 1/3 csésze reszelt parmezán, plusz még a tetejére egy kicsi
  • 1 ½ csésze Paleo vagy Update liszt
  • 8 ek sózatlan vaj
  • 3 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • ¼ csésze friss zsálya levél
  • só és frissen darált fekete bors

ELKÉSZÍTÉS:

1. Tedd a répát egy közepes lábasba, öntsd fel vízzel, míg eltakarja. Közepes lángon forrald fel, majd lassú tűzön főzd puhára (12-15 perc). Szűrd le.

2. A leszűrt répát öntsd egy nagy tálba, és pürésítsd simára. Kavard bele a tojás sárgákat, a sót és a parmezán sajtot. Ezután dolgozd bele a lisztet is.

3. Lisztezett felületen a sárgarépa tészta harmadát sodord 2 cm vastag rúddá, majd vagdosd el kb. 2 és fél cm-es darabkákra. Liszttel vékonyan megszórt tepsire tedd. A maradék tésztával ismételd meg ugyanezt.

4. Forralj sós vizet egy nagy fazékban. Ha már lobog, dobd bele a tésztadarabokat, és főzd, míg fel nem jönnek a víz felszínére (3-4 perc). Szűrd le.

5. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten olvaszd meg a vajat. Pirítsd világos barnára. Akkor jó, amikor már pörkölt mag illat árad belőle (8-10 perc). Szórd bele a fokhagymát és a zsályát, és pirítsd tovább, míg illatozni nem kezd (1-2 perc).

6. Add hozzá a főtt, leszűrt tésztákat, és süsd át, míg minden porcikájukat át nem járja a fokhagymás, zsályás vaj. Ízesítsd sóval és borssal, hintsd meg reszelt parmezánnal. Azonnal tálald.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?