FITTFAZÉK

Krémes és roppanós, könnyű citromtorta - cukor és liszt nélküli mámor!

Üde, habkönnyû krém ropogós, édes tésztakérgen. Ez az angyalok csemegéje!
  • Szerző: FÁB

Ne mondj le a desszertekről akkor sem, ha liszt- és cukormentes életmód mellett döntöttél! Ragaszkodj a finomságokhoz akkor is, ha diétázol! A mennyei csokoládétorta és az isteni epertorta után most itt egy igazán könnyű, mégis ínycsiklandó süteményt mutatunk. Íme a krémes citromszelet, mely roppanós tésztakérgen omlik szét a szádban!

Hozzávalók

A tésztához

  • 3 csésze kukoricapehely (natúr)
  • 4 evőkanál kókuszolaj
  • 3 evőkanál méz (használhatsz édesítőszert is)
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat

A krémhez

  • 400 ml kókusztej, teljes zsírtartalmú
  • 1 lime
  • 4 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál méz

Elkészítés

  • Tedd a kókusztejet a hűtőbe egy éjszakára.
  • Bélelj ki sütőpapírral egy 8x8-as tepsit.
  • Õröld morzsákra a kukoricapelyhet, add hozzá a kókuszolajat, a mézet és a vaníliakivonatot.
  • Egyenletesen nyomkodd szét a sütőformában a keveréket, majd tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
  • Vedd ki a kókusztejet a hűtőből, óvatosan, hogy ne rázd fel. Miután kibontottad, emeld ki belőle a sűrű, krémes, fehér réteget. Minél kevesebbet emelj vele a kanállal a híg, vizes folyadékból.

  • Keverd ezt a tejszínes krémet habosra egy habverővel, és add hozzá a citromlevet, a mézet és a lime reszelt héját. Nem lesz annyira sűrű a keverék, mint egy felvert tejszínhab, hanem kissé önthetőbb formát fog kapni.
  • Oszlasd el a citromos-mézes krémet a tésztakéreg tetején, majd tedd az egészet a fagyasztóba, ahol 2 óra alatt szépen összeáll és megdermed.
  • Hogy az állaga szépen megmaradjon, ezt a desszertet a fagyasztóban tárold. Érdemes hidegen felkockáznod, hogy könnyen tudd a megfelelő adagokat elővenni - de mivel nagyon hamar el fog fogyni, ezt a lépést akár ki is hagyhatod...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?