FITTFAZÉK

Íme, életed legistenibb csokitortája - cukor- és lisztmentesen

Keresve sem találhatsz mennyeibbet ennél a csodasütinél. És az alacsony szénhidrát csak hab a tortán!
  • Szerző: Ripost

Mit szólnál egy lágyan omló, édes, csokoládés desszerthez, mely igazi ízbomba, mégsem okoz bűntudatot? Ha szereted a csokit, szereted a süteményeket, de mégis elkerülnéd a fehér lisztet és a cukrot, akkor ezt a tortát neked találták ki! Fantasztikus csemege, nulla bűntudat.

Isteni csokitorta cukor és liszt nélkül

 

Hozzávalók

A tésztához

  • 37 dkg mandulaliszt
  • 12  dkg Zero Calories édesítőszer
  • 8 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 4 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 7 evőkanál keserű kakaópor
  • 20 dkg vaj
  • 2 teáskanál vaníliakivonat

 

A krémhez

  • 2 dl tejszín
  • 250 g natúr krémsajt
  • 2 evőkanál Zero Calories édesítőszer (a krémhez ne használj folyékonyat!)
  • 3 zselatinlap vagy 5 gramm zselatinpor
  • 1 tk vaníliakivonat

Így készítsd el:

1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra.

2. Béleld ki a tortaforma alját sütőpapírral, oldalát pedig kend ki vajjal.

3. Keverd össze a tészta száraz összetevőit, majd keverd habosra a tojást és a vajat, add hozzá a tejet és szitáld bele a száraz összetevőket. Keverd addig, amíg homogén tésztát nem kapsz.

4. 25-30 percig süsd a tésztát, figyelj rá, hogy ne süsd túl! Nagyjából 20 perc után nézz rá többször, figyeld, hogy mennyire sült meg, akkor lesz jó az eredmény, ha már nem lágy a közepe, de még inkább kissé puha az állaga.

5. Hagyd a tortát teljesen kihűlni.

6. Keverd össze a krém hozzávalóit a zselatin kivételével, annyira keverd habosra, amíg már egy szinte szilárd halmazállapotot kapsz.

7. Oldd fel kevés vízben a csomagolás használati utasításának megfelelően a zselatint, majd add hozzá a kikevert, tejszínes krémhez és keverd el egyenletesre.

8. Vágd a piskótalapot két részre, kend meg a középső szintet, a tetejét és az oldalát is a krémmel, majd tedd a hűtőbe, amíg megdermed.

9. Különböző gyümölcsökkel tovább dúsíthatod az ízorgiát, különösen jól áll ennek az ízvilágnak, ha málnát vagy áfonyát használsz hozzá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?