tóth gabi
Eheted otthon reggelire, magaddal viheted a munkába, iskolába, lefagyaszthatod... Mindent tud ez a muffin, és még fantasztikusan finom is. A spenót és a parmezán õrülten megbolondítja.
Nemcsak egészséges, de még a gluténérzékenyek is fogyaszthatják! Eheted reggelire, ebédre, magaddal viheted uzsonnaként suliba, munkába, piknikhez. Jóllaksz tőle, sokáig teltségérzetet ad. Alapanyagai tartalmazzák a klasszikus reggeli hozzávalóit, elkészítése pedig egyszerű. A muffinokat akár le is fagyaszthatod: tekerj alufóliába pár darabot, tedd hűtőzacskóba. Bármikor készre melegítheted a sütőben vagy mikróban. Vendégeknek, partikra, zsúrokra is kiváló, mert ízletes, mindenki imádni fogja.
Előkészítés: 20 perc, sütési idő: 25 perc
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Egy 12 darabos muffinsütőt szórj be olajjal, hogy ne ragadjon bele a tészta.
2. Egy nagy tálban verd föl a tojásokat. Add hozzá a tejet, a sót, a cheddar sajtot, és jól keverd össze. Szórd bele a spenótot és a szalonnát is, elegyítsd. A tésztakeverékkel töltsd meg a formákat ¾ részig.
3. Hintsd meg a tetejüket parmezán sajttal.
4. Süsd 25 percig. Vedd ki a tepsit, és hagyd hűlni 30 percig, mielőtt kiemelnéd a muffinokat.
Tippek:
Keverhetsz bele pirított hagymát, párolt-vagdalt gombát, szalonna helyett pulykavirslit, és meg is borsozhatod.