FITTFAZÉK

Ez valami csúcs! Imádni fogod a céklát, ha így eszed!

A cékla az egyik legegészségesebb téli zöldség, ráadásul igazán nem kerül sokba. Sajnos nem eszünk belőle eleget, de talán csak azért, mert a régi módon, ecetesen elkészítve már unalmas. Most azonban olyan új receptet mutatunk, amit garantáltan imádni fogsz!

Ne lepődj meg, ha a salátás tányéron kunkori, színes csíkokat látsz! Nem egzotikus zöldségféle, hanem egyszerű cékla és répa alkotja ezt a nagyon kívánatos salátakölteményt! E két igen értékes zöldségből pedig páratlan ízvilágot csempészhetsz a tányérodra egy negyedóra alatt úgy, hogy szénhidrátot alig fogyasztasz! 

Ráadásul egy egyszerű trükkel teljesen más dimenzióba kerül, sokkal kívánatosabb lesz a megjelenése.

Csak kapd elő a zöldségspirálozót és meglátod, pusztán azzal, hogy ilyen módon dolgozod fel,  fantasztikus új lehetőségek nyílnak meg. Nem tudod nem megkívánni!

Sárgarépás céklaspagetti 

Hozzávalók:

  • 3 közepes nagyságú cékla
  • 2 nagyobb darab sárgarépa
  • 1 darab narancs frissen préselt leve
  • 1 evőkanál fehér balzsamecet
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál friss rukkola felszeletelve
  • 1/4 csésze pisztácia apróra vágva
  • só és bors ízlés szerint

Így készítsd:

A cékla erősen megszínez mindent, így amikor ezzel a zöldséggel dolgozol, érdemes gumikesztyűt húzni, illetve papírtörlőt használni.

1. Készíts cékla- és sárgarépaspagettit a spirálozógép segítségével, majd a könnyebb fogyasztás érdekében vágd össze kisebb darabokra.

Ha nincs otthon ilyen géped, semmi gond, a szokásos konyhai reszelő is megteszi és így az apróra vágással sem kell bajlódnod:

 

2. Helyezd egy befőttesüvegbe a narancslevet, a balzsamecetet, a mézet, a sót, a borsot és az olívaolajat, majd jól rázd össze.

3. Az így nyert dresszinget öntsd a zöldségspagettire.

4. Legvégül pedig szórd meg rukkolával és pisztáciával.

Ez a fantasztikus újítás a konyhában levesz majd a lábadról, egyszerűen imádni fogod! Főételek mellé is kiváló választás a nyersen spirálozott zöldség, úgy, ahogy már te is szereted!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?