FITTFAZÉK

Ez a tésztakaja este sem hizlal, zseniális újítás

Szereted az olasz ízeket, de eddig 6 óra után csak álmodoztál róluk? Most is a nagy lehetőség, hogy jól lakj egy ínycsiklandó mediterrán finomságból! Ez tutira nem hizlal!
címkék:

Ezt az eredetileg francia egytálételt most olaszos változatban tudod elkészíteni úgy, hogy diéta során is bátran eheted. Sőt, vacsorára is bevállalhatod, méghozzá úgy, hogy nem kell túlsúlyól tartanod. S hogy ez miként lehetséges? Úgy, hogy nem hagyományos lisztet használsz a tésztához, hanem olyat, aminek egészen elképesztően alacsony a szénhidráttartalma! Még, hogy a diétás kaja nem lehet finom, ezt nézd!

Olaszos pitetorta diétázóknak


Knapp Daniella receptje

Hozzávalók:

Tésztához

  • 14 dkg Update1 Esti liszt
  • 10 dkg túró
  • 8,5 dkg tejföl
  • 6,5 dkg vaj
  • 1db M-es méretű tojás
  • 1/2 mokkáskanál só


Töltelékhez

  • 25 dkg habtejszín
  • 15 dkg tej
  • 10 dkg ricotta
  • 4 dkg frissen reszelt Grana Padano sajt
  • 4 db M-es méretű tojás
  • 6 szelet olasz sonka
  • 1 mokkáskanál só (ízlés szerint több/kevesebb)
  • 1 csipet bors
  • 1/2 mokkáskanál fokhagyma granulátum
  • oregano, bazsalikom ízlés szerint

 


Így készítsd

1. A hozzávalókból gyúrd össze a tésztát, majd fóliába csomagolva tedd legalább 2 órára hűtőbe. Az sem baj, ha egy egész éjszakát pihen. 

2. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vajazz ki 6 db (kb. 12,5 cm átmérőjű) piteformát. A tésztát oszd hat egyforma részre, és nyomkodd a formák aljára úgy, hogy a szélekre is jusson. (Készítheted nagyobb piteformában is, ekkor ehhez arányítva oszd szét a tésztát)

3. Az előmelegített sütőben süsd elő az alapokat kb. 5 percig.

4. A töltelékhez valókat  - a sonka kivételével - kézi habverővel keverd csomómentesre. A felcsíkozott sonkát egy serpenyőben pirítsd meg.

5. A tésztákat vedd ki a sütőből és a krémet oszd el a 6 tálkában. Tegyél mindegyik tetejére félbevágott koktélparadicsomot. Ezután következik a pirított sonka, illetve egy kevés reszelt sajt és mehet is vissza a sütőbe kb. 20 percre.

Frissen forrón isteni, de hidegen is nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá!

 

címkék: