FITTFAZÉK

Erre a diétás reggelire kaptak rá a nők: Repülnek lefelé a kilók

A nagy rohanásban nincs időd egészséges reggelit készíteni? Mit szólnál, ha ott várna készen a hûtőben? Este öt perc munka, egy éjszaka pihenés, és máris készen van a legújabb, kilócsökkentő reggeli zabkása.
  • Szerző: Ripost

Az új reggeli a tengerentúlról érkezett hozzánk, ott Overnight Oats, szabad fordításban egyéjszakás zabpehely a neve. Az elkészítése pedig nem is lehetne egyszerűbb: egy adag zabpelyhet összekeversz kétszer ennyi tejjel vagy növényi tejjel, esetleg joghurttal, és ízesíted. Kerülhetnek bele olajos magvak, chia-mag, méz, mazsola vagy aszalt gyümölcsök. Az alaposan összekevert hozzávalókat tedd egy zárható üvegbe, és pihentesd egy éjszakát a hűtőben.

Reggel annyi a dolgod, hogy elővedd, és ha szereted, akkor tegyél hozzá egy kis friss gyümölcsöt. Ha fehérjében gazdag diétát folytatsz, vagy sportoló vagy, kerülhet bele még egy kis túró is. A meleg reggelihez pedig elég a mikróba tenni az egészet - kivéve, ha joghurttal készült, nehogy csomós legyen a végeredmény.

Az állagával is kísérletezhetsz, attól függően, hogy a hígabb, vagy a sűrűbb zabkását szereted jobban. Kevés tejjel és nagyszemű zabpehellyel készítve sűrűbb lesz az állaga, míg több folyadékkal és finom szemű zabpehellyel lágyabb, hígabb.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?