FITTFAZÉK

Elképesztő, miből készül ez a sütés nélküli tortacsoda

A legédesebb és legegészségesebb őszi zöldség az alapja a torta tésztájának és krémjének is. Kóstold meg így a sütőtököt, isteni finom!

A sütőtök az egyik legédesebb zöldségünk – ezt a tulajdonságát jól kihasználhatod, ha hozzáadott cukor vagy édesítőszer nélküli desszertet szeretnél enni.

Persze nemcsak kellemesen édes íze miatt szeretjük a sütőtököt hanem mert – ahogy az színéből is sejthető – rendkívül egészséges! Szervezetünkre gyakorolt rengeteg pozitív hatását nehéz lenne felsorolni! B vitamin tartalma késlelteti az öregedést, csökkenti a gyulladásos folyamatokat, és gyönyörűvé teszi a bőröd.

Sütőtök torta liszt és cukor nélkül

Hozzávalók:

Torta krémje

  • 40 dkg sült tök
  • 1 narancs meghámozva
  • 12 dkg zabpehely liszt
  • 8 dkg zabkorpa
  • 3 evőkanál méz
  • 5 evőkanál kókuszzsír
  • 1 púpozott evőkanál útifűmaghéj
  • mézeskalács fűszerkeverék

Torta alja

  • 10 dkg Kex box kakaós teasütemény
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kókuszzsír

1. Turmixold össze a sült tököt és a narancsot, keverd hozzá a mézet, a zabkorpát, a zabpehely lisztet és a mézeskalács fűszert, ízlés szerint. A legvégén tedd bele az útifűmaghéjat és a felolvasztott kókuszzsírt.

2. A torta aljához törd össze egy zacskóban, sodrófa segítségével a kekszet és dolgozd össze a többi hozzávalóval. Nyomkodd bele az egészet egy közepes kapcsos tortaforma aljába.

3. Majd simítsd bele az előre elkészített sült tökös masszát.

4. Tedd hűtőbe 3-4 órára, és utána szépen tudod szeletelni.

5. Díszítheted kakaóporral, olvasztott étcsokival, őrölt mandulával vagy cukormentes tejszínhabbal is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?