FITTFAZÉK

Életed csúcslekvárja lesz: Idén így tedd el az epret!

Nincs párja a házi eperlekvárnak! Egy titkos hozzávalótól ráadásul olyan finom lesz, mint még soha!

Az eperszezon közepén érdemes eltennünk ebből a nagyon finom gyümölcsből pár üvegnyi lekvárt télire. Mindenképpen hozzáadott cukor nélkül készítsd ezt a finomságot, hogy egészséges legyen. Bátran kipróbálhatsz új variációt: mit szólnál, ha bodzavirágot tennél az eperlekvárhoz? A természet ingyen adja, csak le kell szedned, próbáld ki a bodzát eperrel, s életed csúcslekvárját készítheted el! Az eper és a bodza illata olyan isteni kombinációban egyesül, amire nem találunk szavakat! Csupa illat, csupa íz, csupa báj kerül az üvegbe! Ilyet boltban nem kapsz, ez csúcs!

Eperlekvár bodzával

Hozzávalók:

  • 2 kg eper
  • 10 g pektin
  • 15-20 tenyérnyi bodzavirág
  •  ízlés szerint Lovley Sweet, ha nem elég édes az eper

 

1. Tisztítsd meg az epret, távolítsd el a szárát és a hibás részeket, majd darabold fel apró, de nagyjából egységes részekre az egészet.

2. Csipkedd le a bodzavirágokat a szárról, egyenesen az eperdarabokra.

3. Egy nagyobb lábasba téve lassú tűzön kezd el főzni, óvatosan, többször megkeverve, hogy nehogy odaégjen. Amint felforrt, keverd bele a pektint, majd főzd még 5 percet.

3. Alaposan kimosott - kifertőtlenített - csavaros üvegekbe merd a forró lekvárt és jól csavard rá a tetejét, majd fordítsd fejjel lefelé az üvegeket. Tartsd így, ameddig ki nem hűl, és már mehet is a polcra.

Isteni íz, isteni illat! Ez a lekvár zseniális!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?