Újabb hangfelvétel: "Magyar Péter egy nárcisztikus p*cs"

INSIDER
Létrehozva: 2017.03.17.

A világ legfinomabb tejfölös sajttortája, amit mindenki imád

Nem elég, hogy isteni finom és gyönyörûen néz ki, de ebbõl a desszertbõl minden diétázó is jó étvággyal ehet, hiszen cukor nélkül készül. Készítsd el, kóstold meg. Ez a tortacsoda téged is rabul ejt!

Íme, a legjobb példa arra, hogy a cukor nélkül készült sütemény nemcsak egészséges, hanem fantasztikusan is néz ki! Látványával nem lehet betelni, ráadásul nagyon finom! Szerencsére bátran ehetjük, mivel ez a desszert biztosan nem hizlal. Cukor és finom liszt nélkül készült, bátran ehetsz két szeletet is!

Tejfölös sajttorta friss gyümölcsökkel

Knap Daniella receptje

HOZZÁVALÓK:

Tészta:

  • 125 g Update Kex box vaníliás-kókuszos keksz
  • 50 g vaj
  • Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g tejföl
  • 1 cs. U1 Vaníliás pudingpor
  • 1/2 kupaknyi Update1 Lovely sweet édesítőszer (ízlés szerint több/kevesebb)
  • 6 db tojás
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • Öntet:

  • friss bogyós gyümölcsök (málna, áfonya, ribizli, szeder), ízlés szerint
  • cukor nélkül készült szamócalekvár (pl. Update), ízlés szerint
  • Díszítés:

    friss eper, áfonya

    Így készül:

    1. Az összemorzsolt kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal.

    Majd a tömény morzsalékot nyomkodjuk bele egy kb. 18 cm átmérőjű tortaformába.

     2. A mascarponét keverjük ki az Update édesítővel, a pudingporral és a tejföllel. Végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat és belekaparjuk a vaníliarúd belsejét.  A masszát homogénné keverjük egy botmixerrel.

     3. Öntsük a kekszes alapra a krémet, mehet is a sütőbe.

    Nagyon fontos, hogy ezt a tortát vízfürdőben süssük. A vízfürdőhöz állítsuk a formát egy mélyebb tepsibe, öntsünk fel vízzel kb a forma magasságának feléig.

    4. A 150 fokon, kb. 50-60 perc alatt tökéletesre sül.

     5. A kész tortát vegyük ki a sütőből, de hagyjuk a kapcsos formában kihűlni. Így tegyük a hűtőbe is. Csak közvetlen fogyasztás előtt, egy vékony élű késsel óvatosan körbevágva emeljük ki.

    6. A mázhoz turmixoljuk össze az eperdzsemet néhány szem friss gyümölccsel, majd forraljuk fel egy pillanatra.

    Hagyjuk kicsit hűlni, ha már csak langyos, Amikor langyos kenjük le vele a torta tetejét.

    7  Pakoljuk meg a sajttortát friss eperrel, áfonyával, málnával és már tálalhatjuk is.

    TIPPEK:

    - A sütési idő sütőfüggő, érdemes figyelni közben!

    - A sajttortát érdemes jól kihűteni díszítés és fogyasztás előtt! Az a legjobb, ha a torta már előző este elkészül és csak másnap díszítjük, tálaljuk.


     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek