kulcsár edina
Nem elég, hogy isteni finom és gyönyörûen néz ki, de ebbõl a desszertbõl minden diétázó is jó étvággyal ehet, hiszen cukor nélkül készül. Készítsd el, kóstold meg. Ez a tortacsoda téged is rabul ejt!
Íme, a legjobb példa arra, hogy a cukor nélkül készült sütemény nemcsak egészséges, hanem fantasztikusan is néz ki! Látványával nem lehet betelni, ráadásul nagyon finom! Szerencsére bátran ehetjük, mivel ez a desszert biztosan nem hizlal. Cukor és finom liszt nélkül készült, bátran ehetsz két szeletet is!
Knap Daniella receptje
HOZZÁVALÓK:
Tészta:
Krém:
Öntet:
Díszítés:
friss eper, áfonya
Így készül:
1. Az összemorzsolt kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal.
Majd a tömény morzsalékot nyomkodjuk bele egy kb. 18 cm átmérőjű tortaformába.
2. A mascarponét keverjük ki az Update édesítővel, a pudingporral és a tejföllel. Végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat és belekaparjuk a vaníliarúd belsejét. A masszát homogénné keverjük egy botmixerrel.
3. Öntsük a kekszes alapra a krémet, mehet is a sütőbe.
Nagyon fontos, hogy ezt a tortát vízfürdőben süssük. A vízfürdőhöz állítsuk a formát egy mélyebb tepsibe, öntsünk fel vízzel kb a forma magasságának feléig.
4. A 150 fokon, kb. 50-60 perc alatt tökéletesre sül.
5. A kész tortát vegyük ki a sütőből, de hagyjuk a kapcsos formában kihűlni. Így tegyük a hűtőbe is. Csak közvetlen fogyasztás előtt, egy vékony élű késsel óvatosan körbevágva emeljük ki.
6. A mázhoz turmixoljuk össze az eperdzsemet néhány szem friss gyümölccsel, majd forraljuk fel egy pillanatra.
Hagyjuk kicsit hűlni, ha már csak langyos, Amikor langyos kenjük le vele a torta tetejét.
7 Pakoljuk meg a sajttortát friss eperrel, áfonyával, málnával és már tálalhatjuk is.
TIPPEK:
- A sütési idő sütőfüggő, érdemes figyelni közben!
- A sajttortát érdemes jól kihűteni díszítés és fogyasztás előtt! Az a legjobb, ha a torta már előző este elkészül és csak másnap díszítjük, tálaljuk.