RETRO RÁDIÓ

A világ legfinomabb tejfölös sajttortája, amit mindenki imád

A világ legfinomabb tejfölös sajttortája, amit mindenki imád
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 03. 17. 10:00

Nem elég, hogy isteni finom és gyönyörûen néz ki, de ebbõl a desszertbõl minden diétázó is jó étvággyal ehet, hiszen cukor nélkül készül. Készítsd el, kóstold meg. Ez a tortacsoda téged is rabul ejt!

Íme, a legjobb példa arra, hogy a cukor nélkül készült sütemény nemcsak egészséges, hanem fantasztikusan is néz ki! Látványával nem lehet betelni, ráadásul nagyon finom! Szerencsére bátran ehetjük, mivel ez a desszert biztosan nem hizlal. Cukor és finom liszt nélkül készült, bátran ehetsz két szeletet is!

Tejfölös sajttorta friss gyümölcsökkel

Knap Daniella receptje

HOZZÁVALÓK:

Tészta:

  • 125 g Update Kex box vaníliás-kókuszos keksz
  • 50 g vaj
  • Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g tejföl
  • 1 cs. U1 Vaníliás pudingpor
  • 1/2 kupaknyi Update1 Lovely sweet édesítőszer (ízlés szerint több/kevesebb)
  • 6 db tojás
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • Öntet:

  • friss bogyós gyümölcsök (málna, áfonya, ribizli, szeder), ízlés szerint
  • cukor nélkül készült szamócalekvár (pl. Update), ízlés szerint
  • Díszítés:

    friss eper, áfonya

    Így készül:

    1. Az összemorzsolt kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal.

    Majd a tömény morzsalékot nyomkodjuk bele egy kb. 18 cm átmérőjű tortaformába.

     2. A mascarponét keverjük ki az Update édesítővel, a pudingporral és a tejföllel. Végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat és belekaparjuk a vaníliarúd belsejét.  A masszát homogénné keverjük egy botmixerrel.

     3. Öntsük a kekszes alapra a krémet, mehet is a sütőbe.

    Nagyon fontos, hogy ezt a tortát vízfürdőben süssük. A vízfürdőhöz állítsuk a formát egy mélyebb tepsibe, öntsünk fel vízzel kb a forma magasságának feléig.

    4. A 150 fokon, kb. 50-60 perc alatt tökéletesre sül.

     5. A kész tortát vegyük ki a sütőből, de hagyjuk a kapcsos formában kihűlni. Így tegyük a hűtőbe is. Csak közvetlen fogyasztás előtt, egy vékony élű késsel óvatosan körbevágva emeljük ki.

    6. A mázhoz turmixoljuk össze az eperdzsemet néhány szem friss gyümölccsel, majd forraljuk fel egy pillanatra.

    Hagyjuk kicsit hűlni, ha már csak langyos, Amikor langyos kenjük le vele a torta tetejét.

    7  Pakoljuk meg a sajttortát friss eperrel, áfonyával, málnával és már tálalhatjuk is.

    TIPPEK:

    - A sütési idő sütőfüggő, érdemes figyelni közben!

    - A sajttortát érdemes jól kihűteni díszítés és fogyasztás előtt! Az a legjobb, ha a torta már előző este elkészül és csak másnap díszítjük, tálaljuk.


     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.