SZTÁRDZSÚSZ

Ezt üzente a születésnapos Törőcsik Mari

Törőcsik Mari csak néhány nappal a születésnapja előtt tért haza a kórházból velemi otthonába, itt fogadta a Ripost munkatársait. A legenda ugyan fáradtnak tûnt, de örült a látogatásnak, még ha csak néhány percet is tölthettünk el mellette.
  • Szerző: Buster

Aki a napokban a Kőszegi-hegység lábánál fekvő festői zsákfaluba érkezik, szinte biztosan a 83. születésnapját ünneplő Törőcsik Mari miatt van ott.

A színészlegenda pedig örömmel fogad mindenkit, mert, mint mondja, a közönsége, a barátai és a tisztelői szeretete élteti a nehezebb napokon, amikor az időjárás-változás megnehezíti az életét.

A színésznőt először telefonon értük utol, aki érdeklődésünkre nevetve csupán egy mondatot mondott:

Jöjjenek, megölelem magukat, aztán ki lesznek dobva!

A velemi ház elé érve azonnal látszik, hogy valami más, mint egy átlagos hétköznapon. A spaletták tárva-nyitva állnak és a kertkapu sincs zárva, hiszen a nemzet színésznője éppen a Nemzeti Színház igazgatóját, Vidnyánszky Attilát várja, aki ígérete szerint fél órával érkezésünk utánra érkezik meg.

A legenda első mondatával arra kért minket, hogy ne készítsünk fotót, mert megígérte a teátrumnak, hogy a jeles napon, csak ők készíthetnek róla felvételt.  Majd betartotta a %%-nak tett ígéretét, és valóban egy öleléssel köszöntött minket, aztán elárulta, nem érzi túl jól magát, csak a születésnapja miatt fogad vendégeket.

Ha ennyien szeretnek és emlékeznek még rám, akkor én boldog vagyok, és nem küldök el senkit, aki szeretne felköszönteni.

"Nagyon sokan vannak, és ez tényleg boldoggá tesz engem. Köszönöm mindenkinek ezt a szeretetet” - kezdte a %%-nak Törőcsik Mari, aki csak azt sajnálja, hogy szinte mindenkit elvesztett már, aki fontos volt számára.

Hogy mit mondott még a születésnapos művésznő,  elolvashatod a %% napilap pénteki számában.

Isten éltesse, drága Marika!