Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.04.15.

Monspart Sarolta: Nem akartam folytatni a kemoterápiás kezelést

A legendás sportoló három éve szembesült azzal, hogy egy végigküzdött élet után a legnehezebb harca elé néz. Orvosai rákkal diagnosztizálták...

Monspart Sarolta igazi küzdő, hiszen egészen kivételes sportkarrier áll mögötte. Tájfutóként 34-szer szerzett magyar bajnoki címet, egyszer pedig elhozta a világbajnoki aranyat is. Emellett sífutóként is jól szerepelt, hiszen ebben a sportágban is hatszor lett magyar bajnok. Sportkarrierjét egy kullancscsípés törte ketté, aminek következtében gerincvelő- gyulladást kapott. Sarolta éppen a napokban tudta meg, hogy tagjaik közé jelölték a nemzet sportolói, ami hatalmas erőt adott neki abban a harcban, amit három éve folytat a rák ellen.

Fotó: MTI

„Különös fintora a sorsnak, hogy én, aki egész életemben az egészségmegőrzés egyik élharcosa voltam, három éve harcolok a rákkal… Jelenleg jól vagyok, amihez nagyban hozzájárul, hogy engem jelöltek a Nemzet Sportolója címre. Ez hatalmas megtiszteltetés, hiszen nem gondoltam volna, hogy erre egy olyan sportolót is érdemesnek találhatnak, aki nem olimpiai sportágban ért el sikereket. Minden esetre nagyon boldog vagyok, és ez a boldogságérzet sokat javított a fizikai állapotomon is”

- kezdte lapunknak az egykori klasszis, aki persze tudja, hogy a javulást elsősorban orvosának köszönheti, aki figyelembe vette a kérését és a gyötrelmes kemoterápiás kezelés folytatása helyett áttért egy gyógyszeres kezelésre.

Fotó: Monspart Sarolta

„Az az igazság, hogy az elmúlt három évben túlestem három kemoterápiás kezeléssorozaton, amire szükségem volt ugyan, de fizikailag nagyon megviselt. Az utolsó négy kezelésen a háromféle kemoanyagból kettőt már nem bírtam, rosszul lettem. Így az utolsó után megkértem a kezelőorvosomat, Dank Magdolna professzor asszonyt, hogy keressünk valami más megoldást. Ő egy gyógyszeres kezelést ajánlott, ami ugyan nagyon drága, de biztos hatásos, mert jól érzem magam tőle. Sőt, még a hosszan sorolt mellékhatások sem jelentkeztek eddig”

- mesélte bizakodva Monspart Sarolta, aki lélekben már készül a koronavírus-világjárvány végére, hiszen bőven van még tennivalója. Néhány éve hívta életre az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatát melyhez eddig több mint 100 gyaloglóközösség csatlakozott. Sarolta ugyanakkor még korántsem elégedett, hiszen szeretné, ha hazánk mind a 3200 településén alakulnának klubok. Az egykori tájfutó természetesen most csak otthonról szervezkedik, hiszen tisztában van vele, hogy ő több soron is a veszélyeztetettek közé tartozik a koronavírus-világjárvány alatt. Szerencsére férje, az ismert tévés és rádiós riporter Feledy Péter mellette van és minden terhet igyekszik levenni a válláról.

Monspart Sarolta és férje, Feledy Péter
Fotó: Monspart Sarolta

„Péter majd mindent elintéz, így nekem nincs sok dolgom. Ő viszi sétálni naponta a kutyánkat délután, én meg reggelente, és ő intézi a bevásárlást is. Persze, ha kilép az utcára, nagyon elővigyázatos és csak maszkban, illetve kesztyűben teszi, és nem is beszél az égvilágon senkivel. Egyébként pedig elvagyunk itthon kettecskén. Sok ezer könyvünk van és persze mindketten dolgozgatunk is itthonról...”

- árulta el a Nemzet Sportolója-díj várományosa.

Nincs könnyű dolga a magyar nyugdíjasokkal Monspart Sarolta 2017 őszén alapította meg az OGYIK-ot, azaz az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatát, melynek célja, hogy minél több nyugdíjas álljon fel a fotelből és rendszeresen gyalogoljon. Ugyanakkor szembesülnie kellett azzal, hogy ez nehezebb feladat, mint gondolta. „Magyarországon 2 millió öregségi nyugdíjas van, akiknek a kétharmada nő, ráadásul sajnos sokan közülük egyedülállóak. A nyugdíjasok többsége utoljára az érettségijük idején, a testnevelésórán mozgott. Az évtizedek alatt felszaladtak a kilók és bizony nehezen veszik rá magukat a sportos mozgásra. Én éppen azért jártam az országot, és tartottam előadásokat falvakban, városokban, hogy őket kimozdítsam, de ez nem megy olyan könnyen, mint hittem. Szerencsére vannak jó példák, de messze még a cél. Ezért mindig arra kérem Istent, hogy addig tartson meg engem, amíg el nem érem, hogy a nyugdíjasok nagy része legalább hetente egy-két-három alkalommal gyalogol egy órát„ - mondta a legendás sportoló.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Házasság első látásra: csalódott a menyasszony, nem ilyen férjet akart

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Három csillagjegy, aki mindig aggódik a pénz miatt: vajon te is köztük vagy?

mandiner.hu

Hont András: Magyar Péter belezavarodott a történetébe

ripost.hu

Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

magyarnemzet.hu

A Liu fivérek a kínai himnuszról beszéltek, amit egy „árulóval” énekeltek + videó

origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

mindmegette.hu

Ez Rácz Jenő kedvenc süitje - nem hiszed el, milyen pofonegyszerű!

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Itt a bizonyíték: a földönkívüliek már itt vannak

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Liu Shaolin Sándor megforgatta a magyarok szívében a kést

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Rúzsa Magdi és Kylie Minouge ugyanolyan ruhában pózol

SZTÁR

Budavári Fülöp szinte mindent megenged a kutyusának

SZTÁR

Gyanús jelek: szövődmények alakultak ki Katalin hercegnénél?

SZTÁR

"Nyafi kukac" - kíméletlen őszinteséggel jellemezte magát Rácz-Gyuricza Dóra

SZTÁR

A TV2 csodás sztárpárjának elváltak útjai

SZTÁR

Forró a lista, ők voltak Katalin hercegné pasijai Vilmos előtt

SZTÁR

Tiszta apja! Kiss Endi le sem tagadhatná 4 hónapos kislányát – Fotó

SZTÁR

Észveszejtően kerek popsit villantott a Dancing with the Stars táncosnője