LELKIZŐ

Pokoli fájdalmak gyötrik, mégis nevettet a TV2 új sztárja

Ördög Nóra kérlelhetetlenül lecsap Márkra a Kismenők első adásában. Nem csoda, hiszen a nagydumás "kiskrapek" bárkit képes levenni a lábáról. Márk előtt persze van még akadály, de a sors már nagyon korán megtanította küzdeni.
  • Szerző: Buster

Harza Márk még csak 12 éves, de többet tapasztalt az élet árnyékos oldalából, mint az emberi ésszel felfogható lenne. A kis mesemondó zseni mégis mosolyog, és olyan energiák lengik körül, amivel mosolygásra bír mindenkit, aki csak látja, hallja őt.

A TV2 új szupercuki produkciójának egyik nagy reménysége nagyon ritka betegséggel született. Édesanyja sosem titkolózott előtte, Márk pedig fantasztikus humorával benne is tartja a lelket, ha nehéz időszakon kell átmenniük.

"Márk születésekor nagyon picike volt, így tulajdonképpen azonnal kiderült, hogy valami nem stimmel.

Először azt mondták az orvosok, hogy törpe, de én éreztem, hogy egészen másról, többről van szó.

A védőnő tanácsára kezdtem magánorvosokhoz hordani” - kezdte a %%-nak a kis tehetség édesanyja.

"Végül megállapítottak nála egy ritka rendellenességet, de utóbb kiderült, nem az a baj, amit gondoltak. Egy svájci orvos ugyanis közölte, hogy ha igaz lenne a diagnózis, a kisfiunk nem tudna járni, márpedig Márk tud. Igaz, két éve kerekesszékbe kényszerült, ma is képes lábra állni. Így aztán ma sem pontosan tudható, hogy mi is a probléma" - meséli Márk édesanyja, aki szerint fia esetében az őszinteség az egyetlen járható út.

"Azt hiszem, attól ilyen jókedvű, hogy mindig egyenesek voltunk vele, és nem próbáltuk meg elhitetni, hogy minden a legnagyobb rendben van. Így nem érte csalódás az állapotával kapcsolatban. Úgy neveltük, hogy tudja, ő pont ugyanolyan kisfiú, mint más, és csak kicsit különbözik a többiektől. Szerencsére az iskolában is ugyanez a hozzáállás fogadja nap mint nap.

Persze nem mondom, hogy nem voltak, vagy nincsenek nehéz pillanatok az életünkben. Anyaként nincs szomorúbb pillanat annál, amikor a gyermekünk azt mondja, nem kér semmit a Jézuskától, csak vigye magával a fájdalmát.

Mert Márknak sajnos időnként pokoli fájdalmai vannak. Ennek ellenére, én gyakrabban kerülök padlóra, mint ő, és olyankor éppen Márk vigasztal engem. Hihetetlen ereje van, és hisz a gyógyulásban" - meséli az édesanya, aki nagyon korán felfedezte kisfia előadói képességét.

"Egy éves volt, amikor énekelni kezdett, és azóta imádja a musicaleket és az operettet. Dolhai Attila az abszolút kedvence. Első osztályban aztán a tanárnénije figyelt fel a beszélőkéjére, és javasolta, induljunk el egy mesemondó versenyen. Így kezdődött a dolog és most egy ország hallja majd mesét mondani a kisfiamat" - mesélte könnyekig hatódva a büszkeségtől a szombaton startoló Kismenők versenyzőjének anyukája.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Íme a trükk: így nem reped ki a bejgli!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?