LELKIZŐ

Óriási megtiszteltetés érte Törőcsik Marit: könnyekig hatódott

Vasárnap kora este rengetegen érkeztek a velemi Stirling-villába, ahol betegsége óta először jelent meg nyilvánosan a színészlegenda.
  • Szerző: Buster

Budapest és Pély után Velemben is díszpolgári címet kapott a kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő. Törőcsik Mari a 70-es években vett házat a Vas megyei kisközségben, ahol éveken át élt férjével, Maár Gyulával és gyermekeikkel. Az utóbbi évtizedekben a vakációt töltötték a házban, ami a Kossuth-díjas rendező 2013-ban bekövetkezett halála után egy ideig üresen állt.

Törőcsik Mari 2017 év elején került kórházba Budapesten, majd miután kiengedték, elutazott Velembe, hogy ott kapjon újra erőre. Onnan azonban a szombathelyi kórházba került, ahol egy éven át folyamatosan ápolták. A színésznő idén januárban térhetett haza imádott falujába, ahol sikerült megerősödnie.

Olyannyira, hogy vasárnap este először jelent meg nyilvánosan a településen található egykori Stirling-villában (Velemi alkotóház), ami pár száz méterre található az otthonától. Lapunknak a díszpolgárrá avatása előtt nyilatkozott.

"Budapest és Pély után most Velemtől kapom meg a díszpolgári címet és tényleg nagyon boldog vagyok. Ez a kis település rengeteget adott nekem a mögöttem álló évtizedekben, és én szívből remélem, hogy méltó voltam, vagyok és leszek az itt élők szeretetére”

- mondta Törőcsik Mari, aki biztos benne, hogy a Kőszegi-hegyek sokat segítettek abban, hogy fölépült.

"Az utóbbi félévben nekem éppen arra a nyugalomra volt szükségem, amit Velem áraszt magából.

Mindig itt töltődtem fel és most is ez a környezet segített…

- árulta el a legenda.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?