HŰHA

Megdöbbentő részlet derült ki Jimmy halálával kapcsolatban

16 éve halt meg a Király, temetésének évfordulója szombaton lesz. S ahogy ilyenkor az már minden évben lenni szokott, újabb és újabb részletek kerülnek felszínre a múltból, hiszen a legendás zenész halálának körülményeit még mindig nem ismerik teljesen a rajongók.
  • Szerző: Z.B.

Rengeteg összeesküvés-elmélet látott napvilágot Zámbó Jimmy halála óta, a legnagyobb médiafigyelmet mégis kétségkívül a család barátja, Hulé Éva kapta, aki szemtanúja volt a tragikus éjszakán történteknek.

Az asszony azóta már elhunyt, de egy máig is érdekesnek tűnő fordulat volt, hogy az eset után kilenc évvel a szemtanú megváltoztatta 2001-es eredeti vallomását, amelyben akkor még úgy nyilatkozott, hogy Jimmy maga emelte a fejéhez a töltetlennek vélt pisztolyt és húzta meg a ravaszt.

Hulé Éva új vallomásában Jimmy özvegyét, Editet tette felelőssé a Király haláláért. A rendőrség nem indított ismét nyomozást, de az ügyet sem zárta le, mert hamis tanúzásért felelősségre akarták vonni a betegeskedő asszonyt, akinek aztán 2014-es halála mindezt okafogyottá tette- írja a Blikk.

„Majdnem egy évtizeden keresztül vívódtam saját magammal, hogy elmondjam-e az igazat...Vállaltam minden következményét, hogy kilenc éve hamisan tanúskodtam... Ha nem nyomoznak, nem akarják felelősségre vonni a tettest, arról nem tehetek. Egy biztos, a lelkem megkönnyebbült, hogy elmondtam, mi történt, Jimmy rajongóinak is joguk van tudni az igazat

- mesélte 2010-ben a szemtanú a Blikknek.

Kovács Lajos, a döglött ügyek osztályának egykori vezetője szerint azonban a Jimmy-ügynek nincs elvarratlan szála.

„Véleményem szerint az eljárást rendkívül korrekten folytatták le, ami érthető, hiszen Zámbó Imre az ország egyik legnépszerűbb énekese volt...Ha lőfegyver okozza valakinek a halálát, az idegenkezűség tisztázására vitathatatlan módszerek léteznek. Lehetetlen, amit a szemtanú állít, mert az özvegy a tragédia után azonnal lelepleződött volna a lőpor- és ujjlenyomatok miatt" - mondta a szakember.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?