kulcsár edina
A Kossuth-díjas énekesnõ csodákra képes a konyhában is! Most újabb különleges fogással örvendezteti meg a Ripost olvasóit!
Bangó Margit nyári epres gombóca
Megfőzzük a burgonyát, az epret felszeleteljük. Megpirítjuk olajon a zsemlemorzsát, majd a tejszínt a porcukorral habbá verjük. A burgonyát összetörjük egy tálban, hozzáadjuk a tejet, vajat, lisztet, tojást, sót. A masszát tésztává gyúrjuk, kisodorjuk, és kockákat vágunk belőle!
Az epret fahéjjal leszórjuk, a vaníliás cukrot is hozzáadjuk, konyakkal ízesítjük, majd flambírozzuk.
Beletöltjük a gyümölcsöt a tésztanégyzetekbe, óvatosan becsomagoljuk őket. Sós, forrásban lévő vízben megfőzzük! Zsemlemorzsába forgatjuk, tejszínhabbal tálaljuk!
Jó étvágyat mindenkinek!