FÜLES

Ki hazudik, Gothár vagy a Katona?

Míg a színház többesszámban beszélt az áldozatokról, Gothár Péter csak egy nőről tett említést.
  • Szerző: Ripost

A Katona József Színház kedden igen szűkszavú közleményben tudatta, hogy egy szerződéses dolgozójuktól megváltak. Az ok: „több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”. Ma Gothár Péter rendező elismerte, hogy ő a zaklató. Így írt: „erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőhöz”.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A Katona szerint több emberről van szó, ám Gothár csak egyet vallott be. A információi szerint is több tucat áldozat várta a bejelentést, így azt ki lehet zárni, hogy a színház eltúlozta, és valójában csak egy áldozatról lenne szó.

Ahogy az Origo fogalmaz: „nyilvánvalóan Gothár Péter még mindig hazudik. Tegnap még a balliberális színházi és filmes világ (eddigi) mindenható urától félt a Katona József Színház, de félt persze az áldozatoktól is, akikkel az a kompromisszumos megoldás születhetett, hogy minimális nyilvánosságot kap a botrány, Gothár már nem rendezheti meg tavasszal Csokonai vígjátékát, a Karnyónét a Katonában – és kész”.

A botrányt azonban már nem lehetett megállítani, így szerdán már nem védte meg a Katona a rendezőt. Arra azonban egyelőre nem kapott senki egyenes választ hivatalos forrásból, hány nőt is zaklatott valójában Gothár Péter.

De van egy másik fontos kérdés is: Gothár azt állítja, egy évvel ezelőtt volt mindez. Mi történt egy évig? Tudott az ügyről a Katona? Ha igen, miért szerződtették erre az évadra is rendezőnek?

És ezeket olvastad már?