FÜLES

Zaklatás miatt távozik a Katona József Színház egyik munkatársa

A teátrum a Facebookon, egy hivatalos közleményben tudatta a hírt. Az érintetteknek valamint az egész társulatnak felajánlotta pszichológus segítségét az ügy feldolgozásához.
  • Szerző: Doris

A budapesti Katona József Színház vezetőségének tudomására jutott, hogy egy szerződéses munkatársa, több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival – áll a színház Facebookon közzétett közleményében.

Miután az érintett felek írásban bejelentést tettek, a vezetőég vizsgálóbiztosságot állított fel, aminek munkáját külső szakértők is segítették. Az ügyben már döntés is született, az illető, aki nem megfelelően viselkedett a kollégáival, november 19-től nem léphet az intézmény területére, és értelemszerűen a továbbiakban nem tartanak igényt a munkájára.

Hogy pontosan kik az ügy szereplői, arról nem adtak tájékoztatás, az érintettek kérték, hogy nevük ne derüljön ki. A színház vezetősége egyúttal a vizsgálóbizottság felállításával, illetve az egyéb intézkedésekkel az ügyet lezártnak tekinti, és a társulatnak felajánlotta pszichológus segítségét, hogy feldolgozhassák a történteket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?