HŰHA

Vallomást tett, beismerte tettét a zaklató magyar rendező

A teátrum több mint egy napig titkolta a neves szakember kilétét, ő viszont úgy döntött, megtöri a csendet.
  • Szerző: ripost

Kiderült, Gothár Péter az a neves rendező, ki több színésznőt is zaklatott a Katona József Színházban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Gothár állítása szerint nagyon sajnálja, amit tett, mindenkitől szeretne elnézését kérni, akit viselkedésével vagy rossz modorával megbántott.

„Eddigi szellemi bázisomat, szeretett munkahelyemet, a Katona József Színházat kérem meg arra, hogy közleményemet a nyilvánosság elé bocsássa.
Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle.
Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam

- fogalmazott a közleményben.

Az 1947-ben született Gothár Péter a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas filmrendező, színházi rendező, forgatókönyvíró, jelmez- és díszlettervező, valamint egyetemi tanár, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja. Legismertebb játékfilmje a Megáll az idő, alkotásait Karlovy Varytól Velencén át Cannes-ig díjazták.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?