FÜLES

Ezt művelte a móri mészárlással megvádolt Kaiser szabadulása után

Nem a hagyományos módon töltötte a szabad perceket.
  • Szerző: Ripost

Kaiser Ede, miután szabadult a börtönből, egyből szüleihez ment, akik finom falatokkal várták fiukat. Ezután a többi „szabadulóbulival„ ellentétben, amelyek a féktelen bulizással és ivászattal való ünneplésről szólnak, Kaiser a Margitszigetre biciklizett, ott a szabadtéri kondiparkban edzett, majd a haverjaival visszatekert a XXI. kerületbe. Este persze azért ő is koccintott a barátaival, ám pezsgő helyett kólát ivott a rég nem látott cimborákkal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bánkúti Sándor/Bors

„Én egyáltalán nem vagyok meglepődve, hogy védencem így ünnepelt, hiszen amikor kimondták rá a valós életfogytiglani börtönbüntetést, annyit kért, hogy a szülei küldjenek neki egy csomagot, amelyben kizárólag bioélelmiszerek vannak. Ő még a legelkeseredettebb pillanatában is törődött azzal, hogy mit eszik. Ezenkívül nagyon fontos neki az ápolt megjelenés, a tisztaság” – mondta a Blikknek a férfi ügyvédje, dr. Dezső Antal.

A fegyveres rablás és más bűncselekmények miatt 18 évre ítélt Kaiser, miután megszerzi személyes okmányait, minél előbb munkába szeretne állni. Még a börtön előtt hideg-meleg burkolónak tanult, amiből sikeres vizsgát is tett, a rácsok mögött pedig elvégezte a gimnáziumot, csak az érettségije hiányzik, amit a koronavírus miatt nem tudott letenni.

Kaiser Ede nevét akkor ismerte meg az egész ország, amikor a 2002-es, nyolc emberéletet követelő móri mészárlás miatt a bíróság valós életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, és több mint két évig élt azzal a tudattal, hogy élete végéig ülhet valamiért, amit nem ő követett el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?