FÜLES

Az unokája viszi tovább Czeizel Endre kutatásait!

Már otthonában lábadozik a nagybeteg professzor, akit pár nappal ezelőtt ismét kórházba kellett szállítani. Czeizel Endre azonban nem hagyja el magát, rengeteg erőt, energiát merít szeretteiből, és unokájából, Benjaminból, aki a családból elsőként a nagyapja nyomdokaiba lép!
  • Szerző: pr

A 80 éves professzort megnyugvással tölti el, hogy van valaki a családban, akinél jó kezekben lesznek a kutatásai. Ez pedig nem más, mint az unokája, Benjamin, aki jelenleg a walesi egyetem hallgatójaként a továbbiakban genetikával szeretne foglalkozni.

A család szerint ennek igen egyszerű oka van, Benjamin volt ugyanis az egyetlen, akire már kisfiúként is rendkívüli hatással volt nagypapája. Már közös projekteken, kutatásokon is dolgoztak együtt. Az unoka gimnazistaként is a nagypapa tudományos írásait olvasta, gyakran kérdezgette őt.

Az egész család boldog volt, amikor kiderült, hogy Benjamint felvették az orvosi egyetemre, hiszen így azzal foglalkozhat majd, amiről gyermekként álmodozott. Czeizel Endre, ha egészsége engedi, Skype-on tartja a kapcsolatot külföldi tanulmányokat folytató unokájával, aki a távolból szorít nagypapája egészségi állapotának javulásáért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?