SPORT

Súlyos döntést hozott Cseh László a világbajnokság előtt

A magyar úszóklasszist betegség hátráltatta a felkészülésében. Kenderesi Tamásról is beszélt a négyszeres olimpiai ezüstérmes.
  • Szerző: HBK

Az utóbbi időben megfázásos betegsége miatt nem edzhetett teljes erőbedobással Cseh László. A kiváló úszó már jobban van, de a budapesti világbajnokságon az előzetes tervekkel szemben mégsem indul 200 vegyesen.

Cseh a Mare Nostrum elnevezésű versenysorozaton betegedett meg, antibiotikumokat is kellett emiatt szednie.

„Sajnos a legapróbb betegség is gyengíti az embert, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljek magamra, hiszen nyakunkon a vb, és csúcsformában szeretnék lenni” – nyilatkozta Cseh a Borsnak. 

Edzője, Plagányi Zsolt korábban azt mondta, hogy a pillangók (50, 100, 200 méter) mellett 200 vegyesen is rajthoz állhat tanítványa a budapesti világbajnokságon. 

„Nem hiszem, hogy ez menni fog. Inkább a pillangót erőltetem, ott szeretnék minél jobb lenni” – mondta ezzel kapcsolatban Cseh.

200 pillangón Kenderesi Tamás lesz  Cseh egyik legnagyobb ellenfele, róla is beszélt a rutinos versenyző.

„Meglátjuk, mi lesz a vb-n. Úgy gondolom, képes leszek a maximumot kihozni magamból. Annak viszont nagyon örülnék, ha magyarok állnának a dobogó első két helyén” – zárta mondandóját a világbajnok sportoló.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?