TÜZELŐÁLLÁS

Hazugságvizsgálatra ment a doppinggal megbukott magyar kajakos

A nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) fellebbez doppingvétségért kapott eltiltása miatt Takács Tamara világ- és Európa-bajnok kajakozó.
  • Szerző: MTI

A 22 éves versenyző - akinek az ügye két hete került nyilvánosságra - csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a tiltott szert, az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozololt a februárban, Tatán elvégzett vizsgálat mutatta ki a szervezetében. Az A- és B-próba is pozitív lett. Szerinte megmérgezték az egyik táplálék-kiegészítőjét.

"Áldozat vagyok. Biztos vagyok az ártatlanságomban. Nagyon nehéz időszakban vagyok, még mindig nem tudom felfogni, ami történt, pszichológushoz is járok. A kajakozás az életem, a munkám, ez most hirtelen kettétört."

Rövid monológjában felidézte, hogy tavaly elhagyta edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint, mert úgy érezte, elavultak a tréner módszerei, és nem fejlődik. Hozzátette: a szakember sokszor olyan szavakkal illette, amelyek emberileg és szakmailag is vállalhatatlanok voltak. Furcsállta, hogy egykori edzője doppingügye kirobbanása után úgy nyilatkozott, már télen is hirtelen erőnövekedést látott nála; szerinte ez nem igaz.
    
Takács Tamara azt mondta, a kezdetektől együttműködött a Magyar Antidopping Csoporttal (MACS), és ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen. Ez utóbbi lépése további vizsgálatokat vont magával, és ezek alapján kiderült, hogy a szer egy alkalommal került a szervezetébe, azaz nem rendszeres szedéssel.

Igazát bizonyítandó saját költségére elvégeztetett egy hazugságvizsgálatot, amely száz százalékig az ártatlanságát bizonyította. Bevizsgáltatták a táplálékkiegészítőit is, és az egyik doboz sztanozolollal volt szennyezett.

"Biztos vagyok abban, hogy szándékosan mérgeztek meg. Jó lenne kideríteni, hogy ki mérgezi a sportolókat."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?