TÜZELŐÁLLÁS

Fertőzhetnek a magyarok ellenfelei? A németek nem akarnak ellenük játszani

Káosz a kézi-vb-n: a sztárkapus szerint senki sem akar pályára lépni a vírustól tizedelt zöld-fokiak ellen.
  • Szerző: vav

A magyar férfi kézilabda-válogatott péntek este 34-27-re legyőzte a Zöld-foki Köztársaság csapatát az egyiptomi világbajnokság csoportkörének első fordulójában. A gízai meccs megrendezése korábban veszélyben volt, mert az ellenfél több tagja még a portugáliai edzőtáborában megfertőződött koronavírussal. Aztán a vb helyszínére érkezve is újabb négy kézisük produkált pozitív tesztet. A mieink ellen tartalékosan, tizenegy fővel ki tudtak ugyan állni, de a következő riválisuk, a német csapat vezetői és tagjai is berzenkednek pályára lépni ellenük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A mieink már összecsaptak az afrikaiakkal, a németek vasárnap nem szívesen tennék
Fotó: MTI

„Természetesen azt szeretném, hogy ne legyen meccs. Szerintem felelőtlenség, hogy játszanak. Túl nagy rizikó az ellenfelek, de az egész torna megrendezése szempontjából is. Nem kényszeríthetnek semmire, jelenleg egyikünk sem lépne pályára ellenük szívesen”

- nyilatkozta a zöld-fokiakról a német válogatott kapusa, Johannes Bitter az Uruguay elleni 43-14-es győzelem után.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Johannes Bitter (@jogi.bitter) által megosztott bejegyzés

Tudja, miről beszél: a novemberi, Bosznia-Hercegovina elleni Eb-selejtezőik után Bitter is egyike volt azoknak a német kéziseknek, akik megfertőződtek. A meccsük előtt a bosnyákoknál is felütötte a fejét a koronavírus. Az érintettek persze nem játszottak, de így sem sikerült elkerülni a vírus terjedését.

„Természetesen aggódunk. Bíznunk kell abban, hogy valóban nem fertőzhetnek”

- mondta Alfred Gislason, a németek izlandi szövetségi kapitánya.

A szabályok szerint legalább tíz játékossal (ha van köztük legalább egy kapus), valamint legalább egy egészséges edzővel és egészségügyi munkatárssal kiállhat az adott válogatott. A zöld-fokiak a magyar csapat ellen tizenegy főt számláltak. Az első elmaradt meccs két pontját 10-0-s gólkülönbséggel kapja meg a vétlen fél, a második után már kizárás jár.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?