TÜZELŐÁLLÁS

Áll a bál Cristiano Ronaldo körül, miniszterrel sértegetik egymást

Összemérik, melyiküké a nagyobb. A Juventus sztárja napozás közben mondta meg a magáét a házi karanténjában.
  • Szerző: vav

Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter szerint Cristiano Ronaldo megsértette az egészségügyi szabályokat, amikor pozitív koronavírustesztje ellenére a válogatott portugáliai edzőtáborából szerdán mentőrepülőgéppel visszatért Olaszországba. A Juventus sztárja (és a klubelnök Andrea Agnelli) szerint ugyanakkor betartottak minden előírást. A felek vitája odáig fajult, hogy a focista és a politikus kölcsönösen hazugsággal vádolja egymást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerinte hazugság az olasz sportminiszter állítása (Fotó: AFP)

Ronaldo pénteken a közösségi oldalán megjelentetett élő videóban napozás közben beszélt a témáról. Mint mondta, tiszta a lelkiismerete, mivel követte a protokollt, és a jövőben is követni fogja. Amit tett, azt engedéllyel tette, senkivel sem került kontaktusba, a mentőrepülőről leszállva mentőautó vitte a házába.

„Egy olasz úriember, akiknek a nevét nem említem, azt mondta, nem tartottam be a szabályokat. Ez egyszerűen hazugság. Mindent helyesen csináltam, nem kerültem kapcsolatba senkivel”

- mondta a 35 éves klasszis, aki a torinói villájában megússza 10 nap házi karanténnal, portugáliai otthonában ellenben az ottani szigorúbb szabályozás miatt 14 napig tartana a bezártsága (természetesen mindkét esetben negatív teszteredményekre van szükség a „szabaduláshoz”).

Ronaldo arról is beszélt, hogy a családja (négy gyermeke és élettársa, Georgina) a ház másik emeletén tartózkodnak, otthon sem érintkezik velük.

Spadafora kisvártatva úgy reagált: a hírnév és a tudás egyetlen játékost sem jogosít fel arra, hogy arrogáns és tiszteletlen legyen, illetve hazudjon.

„Épp ellenkezőleg! Minél ismertebb vagy, annál inkább érezned kell a felelősségét annak, hogy gondolkodnod kell, mielőtt beszélsz, és jó példát kell mutatnod”

- mondta a sportminiszter.

Spadafora már azt is kifogásolja, ahogy Ronaldo elutazott Portugáliába (két Juventus-alkalmazott korábbi pozitív tesztje miatt az egész csapat „buborékba” vonult, ahonnan azonban a portugál az egészségügyi hatóság engedélye nélkül lelépett a válogatottjához).

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?