OLDALVONAL

Törött vállal indult a versenyen a sportolónő, ekkor durvult el a helyzet

A 27 éves Laura Kenny vállát meg kellett volna műteni, de ő inkább a verseny mellett döntött.
  • Szerző: Ripost

„Ez nem az én napom volt. Az esésem után éreztem, hogy a vállam rendben van, mert nagyon figyeltem rá, hogy ne üssem meg, erre érzem, hogy folyik az arcomon a vér, és az villant át az agyamon, mit csináltam? De boldog vagyok, hogy folytattam. Versenyben kell lennem, hogy az olimpián ne legyek lámpalázas” – idézte a BBC a négyszeres olimpiai és hétszeres világbajnok pályakerékpárost, Laura Kennyt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kenny – lánykori nevén Trott – a berlini pályakerékpáros-világbajnokságon a női Omnium első, Scratch számában részese volt egy ötfős bukásnak.


A baleset után végül a 12. helyen záró brit pályakerékpáros egy januári bukása miatt eleve törött vállal indult – műteni kellett volna, de ő az olimpiai felkészülés miatt ezt nem vállalta be –, és a mostani esésnél a jobb szeme mellett nyílt szét a bőr, a sebet később össze kellett varrni.

Nála is rosszabbul járt a mexikói Lizbeth Salazar, akit hordágyon vittek le. A bukást a címvédő holland Kirsten Wild okozta, akit ezért hátrasoroltak, az aranyérem pedig a japán Kadzsihara Jumié lett.

Kenny Berlinben már nyert egy ezüstérmet a női csapatüldözésben, a britek számára pedig nemcsak a mostani eset miatt számít hősnőnek, hanem azért is, mert négy olimpiai aranyával ő a legeredményesebb női pályakerékpáros, egyben Nagy-Britannia női rekordere az olimpiai elsőségek tekintetében.

A pénteki versenynapon mi is érdekeltek voltunk, Filutás Viktor a 14. helyen zárt a pontversenyben, amit az új-zélandi Corbin Strong nyert meg.

És ezeket olvastad már?