OLDALVONAL

Rafinált trükk, így verik át a világot a katariak

Csak lézengenek a nézők az atlétikai-világbajnokságon, de a szervezőknek akadt egy mentő ötlete. Kapóra jöttek a vendégmunkások.
  • Szerző: vav

Tükörbe tudnak nézni azok, akik Dohának adták az atlétikai-vb rendezési jogát? A maratonfutók és a gyaloglók még éjfél után is félholtra hajtják magukat az embertelen hőségben és párában; a női rövidtávfutók a rajtgépbe applikált kamerák túlontúl intim felvételei miatt akadtak ki; ráadásul a klimatizált Kalifa-stadionban több az üres szék, mint a szurkoló. Még úgy is bántóan üresek a lelátók, hogy jó részüket óriási reklámmolinókkal takarták le.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A háttérben az üres lelátók
Fotó: Getty Images

Az utóbbi napokban egy újabb trükköt dobtak be a szervezők, hogy ellensúlyozzák az érdektelenséget és a hangulat hiányát. A semmiből feltűnt egy több száz fős etióp szurkolótábor. A német Bild utánajárt a dolognak, és kiderítette: a jókedvűen, hangosan tomboló csoportot ingyen oda- és visszabuszoztatott, a stadionba beengedett vendégmunkások alkotják.

Afrikai vendégmunkásokat toboroznak a lelátóra
Fotó: Getty Images

 

Az etióp nagykövetség – nyilván a szervezők kérésére – a Facebook-oldalán tette közzé, hogy a vb-n várják a nagyszabású katari építkezéseken ezrével dolgozó honfitársaikat. Akik aztán kikapcsolódásképpen úgy tombolnak a lelátón, hogy olyankor sem maradnak csendben, amikor illene. Akkor sem, ha a hangosbemondó többször figyelmezteti őket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?