TÜZELŐÁLLÁS

Áll a bál Dohában, túl intim képeket készítettek a futónőkről

Kitört a botrány a világbajnokságon. Felháborodva tiltakoznak a kifogásolt felvételeken szereplő atlétalányok.
  • Szerző: vav

Kiakadtak a sprintszámokban szereplő futónők a Katarban zajló atlétikai-világbajnokság egy technikai újítása miatt. A rajtgépbe szerelt kamerák közvetlen közelről veszik őket alulról a készülődés és a start, majd egy másik szögből, hátulról futás közben is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Eb-ezüstérmes Lückenkempert megzavarta a kamera? Nem jutott döntőbe a vb-n
Fotó: Getty Images

Ki-ki másként készül a rajtra, akad, aki pont az egyik kamera fölé guggol. Ha a tévéadásba nem is kerülnek ki a legkényesebb felvételek, sokan így is kifogásolják, hogy akár csak a stúdióban láthatják őket ilyen helyzetben. Mások azt is túlságosan intimnek érzik, hogy a koncentrálás közben, alulról centikről mutatják az arcukat és a képbe belógó combjukat.

„Részt vett ennek a kamerának a fejlesztésében legalább egy nő? Nem hinném. Nem valami kedves dolog ez az egész. Már annak a tudata is nagyon zavaró, hogy ott vannak a kamerák. Szűk cuccokban nagyon kellemetlenül érzem magam fölöttük”

- mondta többek között a német Gina Lückenkemper, aki hivatalosan is panaszt nyújtott be a Nemzetközi Atlétikai Szövetséghez ez ügyben.

A felháborodás hatására kompromisszumos megoldásra jutottak az illetékesek. Eszerint az első napok tapasztalatai után, ezentúl már a stúdióban is csak olyankor látják a futókat, ha azok közvetlenül a start előtt már elfoglalták a helyüket a rajtgépben.

Fotó: Twitter

Addig, a készülődésük közben feketék a képernyők. A felvételeket pedig naponta törlik a szerverekről, vagyis azokat nem tárolják el, később nem kerülhetnek elő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?