OLDALVONAL

Külföldön is kíváncsiak a gyorsan ébredő magyar focira

Más országokból is érdeklődnek az újrainduló NB I közvetítési jogai iránt. A fehéroroszokat még Indiában is nézték.
  • Szerző: vav

Újabb adalék ahhoz, hogy lassan, óvatosan, de magunkhoz térhetünk a világjárvány sokkjából: szombattól – a legtöbb más bajnokságot megelőzve – újraéled a magyar labdarúgás, még ha egyelőre zárt kapuk mögött is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Március 14-én a Mol Fehérvár és a DVTK zárt kapus bajnokija (1-1) volt eddig az utolsó
Fotó: molfehervarfc.hu

A koronavírus okozta bő két hónapos kényszerszünet utáni mérkőzésdömping akár más országokban is látható lehet. Külföldi televíziós társaságok érdeklődnek az NB I közvetítési jogai iránt – derült ki az nb1.hu exkluzív interjújából, amelyben Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója és Tihany Viktor riporter számos érdekességet árult el a már közvetített zárt kapus edzőmeccsek tapasztalatairól és a kulisszatitkokról.

Egyelőre a legtöbb országban nagy a bizonytalanság akörül, hogy mikor rajtolhat újra a futballélet. Több helyütt – így például Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában, Skóciában – inkább törölték a szezonból hátralévő meccseket, Olaszországban pedig éppen a minap halasztották el újabb hetekkel az eddig tervezett, már-már biztosra vett újrakezdést (ott egyelőre csak egyéni edzéseket végezhetnek a játékosok). A európai topbajnokságok közül a hétvégén egyedül a múlt hét óta üzemelő német Bundesliga meccseit rendezik meg, míg a magyar focival egy időben csak a cseh ébredezik a térségünkben.

Ezekben az ínséges időkben, amikor a hoppon maradt rajongók (valamint persze a műsor nélkül maradt sportadók és hirdetőik) kiéheztek az élő tétmérkőzésekre, mindenütt felértékelődnek a már futó sorozatok. Így lehet ez a honi meccsekkel is. Székely Dávid, a valamennyi magyar meccset közvetítő M4 Sport csatornaigazgatója az nb1.hu-nak elárulta: van érdeklődés külföldről a magyar mérkőzések közvetítései jogainak a megvételére.

„Van, de többet egyelőre nem szeretnék erről elárulni”

– idézte Székelyt a futballportál.

A tárgyalások tehát minden bizonnyal nagyban zajlanak. Nem lenne meglepő, ha a magyarok által is lakott környező országokban sugároznák a mérkőzéseinket, de akár távolabbról is érdeklődhetnek. A világjárvány legnagyobb tombolása közepette, amikor gyakorlatilag csak a fehéroroszok és a nicaraguaiak tartottak ki, előbbi ország Vysshaya Liga-találkozóit például világszerte tíz országban közvetítették: többek között Izraelben és Indiában is!

Egyelőre gyér a felhozatal

A három szombati magyar meccs – az FTC-Debrecen bajnoki mellett a Mezőkövesd-Fehérvár és az MTK-Honvéd kupaelődöntők – mellett ezen a hétvégén még csak az egy héttel korábban elrajtolt német Bundesliga eseményeit követhetjük a tévében. Ezen kívül Burundiban, Costa Ricában, Dél-Koreában, Észtországban, Fehéroroszországban, a Feröer-szigeteken, Örményországban, Tajvanon, Türkmenisztánban és Vietnamban fociznak a csapatok, illetve Csehországban is szombaton rendezik a víruskáosz utáni első mérkőzést.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?