OLDALVONAL

Gulácsi családját még jobban összehozta a koronavírus okozta kényszerszünet

A klasszis focikapus nyomdokaiba léphet egyéves kisfia is?
  • Szerző: vav

Gulácsi Péter és Orbán Willi csapatának az átlagnál is rosszabbul jött a koronavírus-járvány okozta tavaszi kényszerszünet. Az őszi bajnok RB Leipzig végül a harmadik helynek – és az újabb BL-főtáblás helynek – is örülhetett a Bundesligában. Válogatott kapusunknak azonban sikerült megtalálnia az örömöt az ürömben: több időt tölthetett a feleségével és a kisfiukkal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

A soron kívüli otthonlétet „Pete” arra használta ki, hogy még szorosabbra fűzte a kapcsolatát a szeretteivel: a felesége, Diána mellett egyéves kisfiukkal, Dominik Zoltánnal is többet törődhetett.

„Olyan nehéz volt hetekig otthon maradni, mint száz meccset lehozni kapott gól nélkül. Profi sportolóként hiányzott az adrenalin, a mérkőzések. Nem volt egyszerű, de tudom, hogy nem csak nekünk, hanem mindenkinek lemondásokkal járt az időszak. Viszont az otthonlét nagyon jót tett a kapcsolatunknak. A téli és nyári szünetek kivételével, szezon közben még sohasem tölthettem ennyi időt otthon. Kihasználtam, hogy még inkább a családommal legyek, ez volt a kényszerhelyzet a nagy előnye”

– mesélte Gulácsi, akit a tavaly június 23-án született kisfiáról is kérdeztek az RB Leipzig YouTube-csatornáján megjelent interjúban.

„Tud már olyan szavakat, mint a papa, a baba és hasonlókat, de azért megy ez majd még jobban is. Elkezdett járni, látszik rajta, hogy rengeteg energiája van, sokkal több, mint a kortársainak. Kapuskesztyűje még nincs, de már érdekli, hogy megfogja vagy éppen eldobja a labdát. Ki tudja, talán lesz még ebből valami”

– célzott arra a büszke apa, hogy nem lenne ellenére, ha a fia a nyomdokaiba lépne.

Négy vetélytárs tör a helyére

A koronavírus-járvány miatt később kezdődik a német Bundesliga új szezonja, rövid lesz a téli szünet, és sok hétközi forduló kerül a programba. Nagy lesz tehát a terhelés, mégis túlzásnak tűnik, hogy jelen állás szerint Gulácsi Péterrel együtt öt kapus pályázik egyetlen helyre a lipcseiek keretében. A több játéklehetőség miatt elvágyó cserekapusnak, Yvon Mvogónak egyelőre nincs megfelelő ajánlata, ráadásul most érkezett Las Palmasból a 22 éves spanyol Josep Martinez, de sorára vár mögöttük a 18 éves tehetség Tim Schreiber és a rutinos, 34 éves Philipp Tschauner is.

A kétszer is az év legjobb magyar labdarúgójának választott klasszis elmondta: a vírus terjedésekor aggódott a szüleiért és a nagyszüleiért, de ők szerencsére nagyon elővigyázatosak voltak.

„Hál'istennek Németországhoz hasonlóan Magyarországon sem volt olyan szörnyű a helyzet. Ennek ellenére mindannyiunknak nagyon nehéz volt, hogy karácsony óta nem láthattuk a szeretteinket, és a nemrég egyéves fiunkat fél évig nélkülözniük kellett. De annál nagyobb volt most az öröm, hogy végre hazamehettünk és találkozhatott a család”

– mondta a kapus, aki a BL-negyeddöntőre való felkészülése előtt néhány napja egy rövid vakációra hazalátogathatott. A budapesti rokonlátogatás mellett a Balatonra is leruccant a Gulácsi-család.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?