KIAJOBB

E-sportszenzáció, Schumacher versenyez újra a vasárnapi F1-futamon

Lejátsszák szimulátoron a Brazil Nagydíjat. Egyelőre csak virtuálisan tér vissza a legendás név a királykategóriába, Michael Schumacher unokaöccse, Ralf Schumacher 19 éves fia révén.
  • Szerző: vav

A 2013-as síbalesete óta otthon ápolt Michael Schumacher fia, Mick helyett a hétszeres világbajnok unokaöccse, David Schumacher viszi tovább a nevet a Forma-1-ben. Legalábbis a családi utánpótlásból virtuálisan elsőként ő versenyez a Brazil Nagydíjon, amelyet vasárnap rendeznek meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

8 évvel nagybátyja visszavonulása után, egy virtuális e-sport futamon indul az F1-ben David Schumacher
Fotó: Instagram

A 19 éves német tehetség a Racing Point istálló pilótájaként száll harcba Charles Leclerc (Ferrari) és más riválisok ellen. A fiatalabb Schumi-fivér, Ralf Schumacher fia – a tehetséges és gyönyörű magyar autóversenyzőnő, Keszthelyi Vivien szerelme – a szimulátor segítségével vasárnap 19 órától bizonyíthat az interneten élőben követhető e-sportrendezvényen.

„Azáltal, hogy virtuálisan sok F1-pilóta, például Lando Norris, Charles Leclerc és a többiek ellen versenyezhetek, ez egy nagy kihívás számomra. Nagy örömmel várom a futamot, biztosan szórakoztató lesz megküzdeni velük”

- nyilatkozta David Schumacher a német RTL tévéadónak.

Leclerc az ausztrál és a kínai futam megnyerése után sorozatban a harmadik győzelmére készül.

Az eddig három nagydíjat számláló virtuális versengést a koronavírus-járvány terjedése, az „igazi” F1-világbajnokság csúszása miatt hívták életre. A királykategóriában szereplő sztárok mellett tesztpilóták, alacsonyabb szintű utánpótlás-sorozatok fiatal versenyzői is részt vesznek a futamokon.

Utóbbiak közé tartozik David Schumacher is, aki idén a Forma-3-ban indul (unokabátyja, a 21 éves Mick Schumacher a Forma-2-ben), de természetesen neki is az F1 a célja. Most játékos keretek között kipróbálhatja magát. Legutóbb 2012-ben, éppen a brazil Interlagosban versenyzett Schumacher – még a legendás nagybácsi, Michael.

És ezeket olvastad már?