KIAJOBB

Szenzációs siker, Albert Flórián erre igazán büszke lehet

Edzői pályafutása fényes lapjait írja ifjabb Albert Flórián. A magyar labdarúgás egyetlen Aranylabdása, néhai Albert Flórián fia hét forduló után az élen áll a BKV Előre együttesével az NB III Keleti csoportjában.
  • Szerző: Ripost

A BKV Előre az előző idényben a kiesést jelentő 17. helyen végzett a harmadosztály Nyugati csoportjában. Az MLSZ azonban 54-ről 60-ra emelte a tervezett létszámot, így a legjobb kiesők – köztük a BKV is – az NB III-ban maradt. Az 1912-ben alakított fővárosi klub júliusban Albert Flóriánt nevezte ki vezetőedzőnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ifjabb Albert Flórián (balra) édesapja 2011-ben hunyt el

Ifjabb Albert Flórián (balra) édesapja 2011-ben hunyt el Fotó: Németh Ferenc / Nemzeti Sport

Amíg a BKV Előre az előző szezonban pocsék teljesítményt nyújtott, addig Albert Flóriánnal hét meccsből hét győzelmet aratott, és vezeti az NB III Keleti csoportját.

„Játékoskoromban fordultak elő hasonló emlékezetes győzelmi szériáim, szakvezetőként azonban még sohasem – mondta a Metropolnak Albert Flórián, akinek édesapja, a „Császár” 1967-ben Aranylabdát kapott. – Az elvégzett munkában hiszek, természetesen további kemény csatákra számítok.”

Ifjabb Albert Flórián játékosként megfordult a BKV Előrében, az 1999/2000-es évadban szerepelt a csapatban. Az 53 esztendős tréner dolgozott a Ferencváros utánpótlásában, Dunaújvárosban, Tökölön, Budaörsön és Soroksáron is.

A BKV Előre egyik legjobbja, a Ferencváros korábbi játékosa, a 32 éves Busai Attila, aki nyolc góllal vezeti a góllövőlistát.

„Albert Flóri változtatott a játékfilozófiánkon, a labdabirtokláson alapuló futballt sajátíttatta el velünk – mondta a siker titkáról Busai. – Amióta ő vezeti a tréningeket, igazán kedvező a hangulat a Sport utcában. Meglehet, később lesznek holtpontok, de jelenleg tényleg öröm a futball. Sokat számít, ha a futballista is élvezi a játékot, márpedig mi élvezzük.”

Busai krónikus gerincfájdalmai okán gyakran beinjekciózva vállalja a meccseket.

„Több orvossal konzultáltam, akik műtétet javasoltak, ám az FTC egykori masszőrje, a vívók mostani terapeutája, Bodnár József rengeteget javított az egészségi állapotomon – mesélte Busai. – Így erősen bizakodom abban, hogy tökéletesen felépülök. Hálám jeléül oda is ajándékoztam neki egyik kedvenc mezemet. Azt, amiben a Fradiban futballoztam.”

A BKV Előre szerdán 16 órától a Füzesgyarmati SK-t fogadja a 8. forduló meccsén.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?