KIAJOBB

Agüero újjászületett, szórja a gólokat a Messi-diétától

Az olasz csodadoktor javaslatai nem csak a Barca klasszisánál váltak be. Sergio Agüero lemondott a finomságokról, és megtáltosodott. Úgy érzi, most már végleg elfeledheti a tavaly sokat átkozott sérüléseit.
  • Szerző: pr

Sergio Agüerót mintha kicserélték volna. A Manchester City argentin támadója legalábbis úgy érzi, szinte újjászületett. A változás a csatár eredményességén is meglátszik: ebben a szezonban összesen 31 gólt szerzett, és ő lett a Premier League gólkirálya. Ráadásul a focista immár végleg elfeledheti a tavaly gyakran átkozott izomsérüléseit.

Hogy mi áll Agüero szárnyalásának hátterében? Nos, válogatottbeli csapattársa, Lionel Messi. A Barca világklasszisa hosszú ideje egy olasz táplálkozási szakértő, Giuliano Poser előírásai szerint éli mindennapjait. A doki elsősorban azzal vált híressé, hogy eddig már több élsportolónak segített visszanyerni régi formáját.

Agüero eldobta a cukrot, és ráhajtott a gólkirályi címre

Poser intelmei Messinél komoly formajavulást eredményeztek, így természetes volt, hogy a világklasszis eljuttatta Agüerónak az orvos elérhetőségeit. A Messi-diéta a City csatáránál is bevált. A focista azt mondja, Posernek köszönhetően idén már elkerülték a sérülések.

A Kun becenévre hallgató latin-amerikai játékos így emlékezett vissza életmódváltásának kezdetére:

Az elmúlt hónapokban rengeteg dolgon változtattam, főleg a táplálkozásomon. Be kellett látnom, hogy egészségesebb életmódra van szükségem.

A csatár saját bevallása szerint tavaly nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni, a tréningeken rendszeresen le kellett állnia. A talján specialista azonban igazán alapos munkát végzett, az életmódjával kapcsolatban szinte mindenről kifaggatta.

Agüero pedig fájó szívvel kénytelen volt lemondani a tésztáról, a cukorról, de még egyik kedvencéről, a húsról is. Az argentin úgy érzi, a Messi-diéta megváltoztatta az életét. Nagyon reméli, hogy a mostani kirobbanó formáját pályafutása végéig meg tudja őrizni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?