KIAJOBB

Őrületes magyar rekord, ezt a csúcsot aligha fogják megdönteni

Olyan veretlenségi rekordot görget a Győri Audi ETO KC női kézilabda-csapata, amit egyhamar aligha fognak megdönteni.
  • Szerző: Ripost

Sorrendben 51 mérkőzést vívott meg veretlenül a Győri Audi ETO KC női kézilabda-csapata a Bajnokok Ligájában. Március 7-én vasárnap 14 órakor a német Bietigheim otthonában folytatódhat a győri rekord.

A győriek sorrendben 51 meccset vívtak meg veretlenül a BL-ben

A győriek sorrendben 51 meccset vívtak meg veretlenül a BL-ben
Fotó: Nemzeti Sport

Történelmi vereség

Semmi sem utalt arra, hogy 2018 negyedik pénteki napja történelmi jelentőségű lesz a győri női kézilabda-csapatának életében. A magyar csapat január 26-án Bukarestben lépett pályára Bajnokok Ligája-meccsen, és valahogy minden balul sűlt el. A német Anja Althaus és a brazil Eduarda Amorim sérülés miatt hiányzott, az első félidő hajrájában több mint öt percen át nem dobott gólt a Győr, a szünet után folyamatosan futott az eredmény után, és végül 28-22-re kikapott. Habár a kudarc akkor fájó volt, ma már mosolyogva emlegetjük, mert történelmi mérföldkőnek számított: azóta nem kaptak ki a győriek a Bajnokok Ligájában.

Nem tudnak hibázni

A magyar csapat 2019. április 7-én 29-28-ra nyert a dán Odense otthonában, és ezzel beállította saját rekordját. Akkor már 22 mérkőzés óta tartott a veretlensége a BL-ben, majd egy héttel később megdöntötte a csúcsot, amikor odahaza is legyőzte a skandináv csapatot.

Azóta sem tudnak hibázni. A Győr 2021. február 13-án, idei legutóbbi BL-mérkőzésén, 31-24-re legyőzte a CSZKA Moszkvát. Ez volt sorrendben az 51. veretlen mérkőzése a legrangosabb európai kupasorozatban, az elmúlt három évben 44 győzelem és hét döntetlen a mérlege. Az elképesztő széria alatt két Bajnokok Ligája-trófeát söpörtek be a győriek – csak azért ennyit, mert tavaly a koronavírus-járvány miatt törölték a viadal végjátékát.

Idén is esélyesek

Természetesen a jelenlegi sorozatnak is a Győr a legnagyobb esélyese. Ezúttal tíz győzelemmel és négy döntetlennel végzett a magyar csapata a B csoport első helyén, a nyolcaddöntőben pedig a német SG BBM Bietigheim lesz az ellenfele. Ha Danyi Gábor együttese továbbjut a március 6-7-én kezdődő összecsapásból, akkor a Ferencváros-Podrogica párharc győztesével találkozik. A két magyar csapat idehaza is ádáz harcot vív egymással, a BL-negyeddöntőjük tétje a budapesti négyes döntő lenne.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?