OLDALVONAL

Félelem a koronavírus miatt: új szabályok a sportban is

A koronavírus-járvány miatt egyre több óvintézkedést hoznak a sportolók és a nézők védelmében. Angliában a kézfogást is betiltották a focisták között.
  • Szerző: ST

Pánikra ugyan nincs ok, de a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében szinte minden sporteseményen óvintézkedéseket hoznak.
Az angol labdarúgó Premier Leauge hétvégi fordulójában a helyi szövetség betiltotta a kézfogást és a pacsizást játékosok és a játékvezetők között is. A PL-ben – a többi ligához hasonlóan – szokás, hogy a mérkőzések előtt kézfogással üdvözlik egymást a labdarúgók. Ez a tiltás egyelőre csak a hétvégi bajnokik idejére szól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Getty Images

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) a liga ajánlásokat küldött a csapatoknak a vírus miatt, miszerint a játékosok kerüljék az autogramosztást, és részesítsék előnyben az ökölpacsit a normál kézfogás helyett.

Az NBA-ben azt javasolják a játékosoknak, hogy ne pacsizzanak a szurkolókkal
Fotó: Getty Images

„Figyelj arra, hogy legalább húsz másodpercig moss kezet szappannal, és ha köhögsz, takard el a szád. Én egy ideig most nem adok autogramokat” – írta CJ McCollum, a Portland sztárja Twitteren.

Csehországban csütörtök óta zajlik a sílövő-vk, ahová százezer nézőt vártak, de a koronavírus miatt végül szurkolók nélkül rendezik meg a viadalt. A hangulat fokozása érdekében az előző versenyekről hangszórókból szól majd a drukkerek buzdítása. További óvintézkedés, hogy az újságírók másfél méterre közelíthetik meg a sportolókat az arra kijelölt vegyes zónában.

„Próbálom megérteni és elfogadni a kormány döntését, de még nem sikerült. Igyekeztem olyan hasonlatot találni, ami leírja a szurkolók nélküli NMNM-versenyt. Rájöttem: ez olyan lesz, mint a szex orgazmus nélkül” – nyilatkozta a helyzetről az olimpiai ezüstérmes Michal Krcmár a sport1.de-nek.

Najdi rozdíl! Správná odpověď vyhrává! Snažím se pochopit a přijmout rozhodnutí vlády... zatím se mi to nepovedlo. Také se snažím najít nějaké přirovnání, které vystihne závodění v NMNM bez fanoušků... a našel: bude to jako sex bez orgasmu! 😔

A járvány európai gócpontjában, Olaszországban hozták meg a legszigorúbb óvintézkedéseket, április 3-ig az összes sporteseményt nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezik meg. Az utóbbi hetekben több bajnokit is elhalasztottak már, és nem tudni, mikor pótolják be őket.

És ezeket olvastad már?