OLDALVONAL

Csak töltenek, de nem lőnek? Orgazmus nélkül szexelnek a sílövők

Mindezt a koronavírus okozza. Százezer nézőt vártak a csehországi világkupára, mégis szurkolók nélkül versenyeznek a biatlonisták.
  • Szerző: vav

Csütörtöktől vasárnapig mintegy százezer nézőt vártak volna Nové Mestóba, a csehországi sílövő-világkupaverseny helyszínére. A koronavírus terjedése miatt azonban a helyi hatóságok és a nemzetközi szövetség illetékesei úgy döntöttek: szurkolók nélkül rendezik meg a nagyszabású versenyt.

Üresek maradnak a máskor tömött több tízezres lelátók
Fotó: Facebook/biathlonnmnm

A biatlonisták persze nem örülnek az óvintézkedésnek. A gigantikus lelátók konganak az ürességtől, így a sportolóknak le kell mondaniuk a megszokott fergeteges hangulatról.

„Keresd a különbséget! (...) Próbálom megérteni és elfogadni a kormány döntését, de még nem sikerült. Igyekeztem olyan hasonlatot találni, ami leírja a szurkolók nélküli NMNM-versenyt. Rájöttem: ez olyan lesz, mint a szex orgazmus nélkül”

– sopánkodott például a hazaiak olimpiai ezüstérmes sztárja, Michal Krcmár.

Krcmár nagyon kiakadt a koronavírus miatt hozott óvintézkedésen
Fotó: Instagram/mkrcmar23

 

„Szent sz*r, a koronavírus jól megkavarhatja az erőviszonyokat”

– utalt arra a német világbajnok Benedikt Doll, hogy a fanatikus biatlonszurkolók hiányára mindenki máshogy reagálhat.

„A döntés tele van ellentmondásokkal: a helyi szurkolók nem jöhetnek a versenyre, de az egész biatlonos karaván utazgat tovább, noha pár napja még Olaszországban voltunk”

– mutatott rá az óvintézkedés visszásságára Martin Fourcade, a franciák hétszeres összetett Világkupa-győztese.

Mindettől függetlenül a nemzetközi szövetség azt is elrendelte, hogy az újságírók legfeljebb másfél méterre közelíthetik meg a sportolókat az interjúkra kijelölt vegyes zónában.

Csehországban néhány napja azonosították az első fertőzöttet.

És ezeket olvastad már?