SPORT

Lefotózták a reptéren, világsztár érkezett Budapestre

Eric Moussambani már a magyar fővárosban hangolódik a csütörtökön kezdődő budapesti úszó világkupára.
  • Szerző: HBK

Megérkezett Budapestre Eric Moussambani, az angolna becenévre hallgató híresség is medencébe ugrik nemsokára a Duna Arénában.

Moussambani a 2000-es sydney-i olimpián vált híressé, amikor a 100 gyors egyik előfutamában gyakorlatilag az életéért harcolt a medencében.

Moussambanit 2012-ben nevezték ki hazája, Egyenlítői-guinea úszókapitányának, ezt a posztot tölti be azóta is. Csütörtökön a maguk sportágában eredményes magyar sportolókkal versenyez majd a Duna Arénában, amely a negyedik állomása lesz a 2018-as világkupa-sorozatnak.

Vetélytársai lesznek az idei téli olimpián a váltóval aranyérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, az olimpiai és világbajnok tornász Berki Krisztián, a tavalyi Év sportolója, a gátfutó vb-bronzérmes Baji Balázs, a nemrég a cross­fit-világbajnokságon nagy meglepetésre ezüstérmes Horváth Laura, az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes párbajtőrvívó Somfai Péter, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó Veréb István, és végül, de nem utolsósorban a magyar futball egyik legelnyűhetetlenebb csatára, a válogatottban 42 mérkőzésen 11 gólos Torghelle Sándor.

Moussambani közben már bejelentkezett a Duna Arénából is:

És ezeket olvastad már?