SIKK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.23. 15:00

Egyszerű módszer: háromszor gyorsabban nő a hajad, ha beveted ezt a trükköt

Több oka is lehet annak, ha nagyon lassan nő a hajad, de gyakran a tápanyaghiányra vezethető vissza. Ez a csodaszer azonban segít, hogy nemcsak hosszabbak, de sokkal egészségesebbek is legyenek a hajszálaid.

Sok nőnek okoz problémát, hogy hosszú hónapok, akár évek alatt is csak pár centit nő a hajuk. Ha te is közéjük tartozol, akkor bizonyára ismered azokat a módszereket, melyek segítik a hajnövekedést: a megfelelő táplálkozás, az egészséges életmód, az erős hajformázó szerek és eszközök mellőzése mind-mind segít, hogy regenerálódjon a haj, és gyorsabban nőjön. De ha mindezek ellenére sem vagy elégedett az eredménnyel, próbáld ki a rozmaringos hajmosást! Bizony, ez a fűszernövény nemcsak a konyhában hasznos: gyógyító hatóanyagai csodát tesznek a hajhagymákkal.

Beauty,Hair,Care.,Beautiful,Woman,Combing,Long,Natural,Hair
Táplálja, gyógyítja a hajat a rozmaring. Fotó: puhhha /  Shutterstock

Miért működik?

Kutatások során is bebizonyosodott, hogy a rozmaringolaj hatóanyagai segítik a hajnövekedést, és hajhullás ellen is hatásos. A rozmaringban ugyanis gyulladáscsökkentő anyagok és antioxidánsok találhatók, melyek segítenek regenerálni a sérült idegeket és szöveteket, serkentik a fejbőr vérkeringését, és emellett a rozmaring táplálja is a hajhagymákat. Így nemcsak a növekedés indul be, de fényesebb, egészségesebb lesz tőle a haj.

Így használd

Rozmaringvizet magad is készíthetsz, ha betartod ennek a videónak a lépéseit. A kész rozmaringvizet keverheted gyógysamponba, vagy az öblítővízhez, mindkét módon hatásos lesz. Ha a fejbőrödet szeretnéd vele kezelni, pipettával célzottan vidd fel a hajtövekre. A rozmaring nemcsak a haj növekedését serkenti, de ha rendszeresen használod, búcsút inthetsz a korpásodásnak és a töredezett hajvégeknek is. A hajad pedig nemcsak hosszabb, dúsabb is lesz.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek