POLITIK

Véletlenül vett szelvényt a lottómilliárdos, azonnal felmondott

Gyakornokból felfoghatatlanul gazdag multimilliárdos lett: a 20 éves Shane Missler nyerte az utóbbi évtized legnagyobb lottónyereményét az Egyesült Államokban. A floridai fiú átszámítva 71 milliárd forinttal lett gazdagabb a hétvégén, a Mega Millions nevû lottójátékkal.
  • Szerző: Ripost

Édes Istenem! – írta ki a Facebookra Shane, miután megtudta, hogy minden idők negyedik legnagyobb amerikai lottónyereményét viheti haza.

Mint elmondta: nem vallásos, és semmilyen természetfeletti erőben nem hisz, de amikor megvette a szelvényt, „érzett valami furcsa bizsergést legbelül”.

A varázslatos nyereményt sokszorosan is a szerencsének köszönheti. Először is: nem szokott lottózni! Életében csupán harmadszor próbálkozott, amikor megvásárolta a győztes szelvényt.

Kaparós sorsjegyekkel szokott játszani, és most mellé szegődött a szerencse – először még nem is sejtette, hogy mennyire… Lekapart ugyanis magának pár dollárt egy sorsjegyen, és úgy gondolta, nem elkölti, hanem „ visszaforgatja” a pénzt. A nyereményből vett egy szelvényt a MegaMillions nevű lottójátékba. Ráadásul nem is maga töltötte ki a később milliárdokat érő cetlit, hanem a gép ikszelte be neki véletlenszerűen a számokat.  

Missler egy kicsike könyvvizsgáló cégnél dolgozott gyakornokként, amit azonnal otthagyott a nyeremény felvétele után. Az egy összegben történő kifizetést választotta, így adózás után 282 millió dollár (közel 71 milliárd forint) ütötte a markát. Azt mondja, nem fog fejest ugrani a költekezésbe, alaposan megfontolja, hogy mihez kezd majd a hirtelen jött vagyonnal. Azt ígérte, hogy először a családtagjai helyzetén szeretne javítani, és egy nagyobb összeget mielőbb jótékony célra ajánl fel.

A lottónyertesek rémálmát viszont mindenképp el szeretné kerülni. Mint mondta, sok szomorú történet olvasott olyan szerencsejáték-nyertesekről, akiknek tönkretette az életét a nagy pénz. Sokan vannak olyanok, akik a féktelen költekezés miatt rövid időn belül szegényebbek lettek, mint ahonnan kezdték. Ezért ő beiratkozik egy pénzügyi iskolába, ahol megtanulja, miként fektesse be óriási vagyonát. Jól jövedelmező vállalkozásokat szeretne beindítani, hogy még az unokái élete is gondtalan legyen.

Ezekkel a számokkal nyert

A nyerő számok: 28, 30, 39, 59, 70, és a plusz szám: 10.

A szabályok: 5 számot kell eltalálni 70-ből, és plusz 1 számot 25-ből a főnyereményért.

Nyerőesély: A jackpotra 1 a 302 millióhoz, vagyis kisebb, mint a magyar ötöslottón (1 a 44 millióhoz)

 

Mire elég ez a pénz?

71 milliárd forintból vehetne valaki

- 3550 darab 20 milliós lakást vagy

- 4700 darab 15 milliós luxuskocsit vagy

- 35 ezer darab egy hónapos, világ körüli luxusutazást

 

 

És ezeket olvastad már?