POLITIK

A tehetségek támogatása a legjobb befektetés

Magyarország gazdag ország, mert rengeteg tehetséges fiatal van hazánkban. A tehetséget azonban fel is kell ismerni és segíteni kell kamatoztatni.
  • Szerző: Ripost

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) és az államtitkárság között létrejött stratégiai együttműködés aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón beszélt a tehetséggondozás fontosságáról. Az eseményen átadták az állami és civil együttműködéssel megvalósult Tehetségházat, amely a szervezet székhelyéül szolgál majd a jövőben. A tehetséges gyermekek támogatásához kell olyan hely is, ahol a tehetségek találkozhatnak, és az őket segítő szakemberek dolgozhatnak – fejtette ki az államtitkár.

Forrás: Twitter

Novák Katalin arról is beszélt, hogy közel 300 millió forintból valósult meg a Tehetségház építése. Ami a tehetséggondozó szervezeteket 15 éve koordináló Matehetsz és a kormány tízéves együttműködésének új eredménye. Emlékeztetett, hogy több mint tíz éve fut a Nemzeti Tehetség Program, amelynek keretében évente több mint 200 ezer honfitársunk támogatja személyi jövedelemadója egy százalékával a tehetséges magyar fiatalokat. Ez az összeg kiegészül a kormány támogatásával, így jövőre már 3,6 milliárd forint jut a programra.

Újabb fokozatba lép az együttműködésünk a Matehetsz-el, és ezt a stratégiai megállapodásunk jelzi – mondta Novák Katalin, és hangsúlyozta: A tehetségek támogatása a legjobb befektetés a jövőbe, ami szinte mindig megtérül. – Az itt zajló munka révén sok magyar fiatal érezheti majd, hogy nincs egyedül, és a szélesebb közösség, a társadalom is támogatja – fogalmazott Novák Katalin.

A Matehetsz az elmúlt tizennégy évben ösztöndíjakkal, különféle tehetségfejlesztő programokkal több ezer fiatalt segített tehetsége kibontakozásában.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?