NÍNÓ

Döbbenetes fejlemény a Deák téri késelés ügyében

A Deák téri késelés tavaly májusban az egész országot megrázta. Két fiatal vesztette életét, a családtagjaik azóta is szenvednek.
címkék:
  • Szerző: ripost

Semmiféle vizsgálat nem indult a biztonsági őrök ellen, akik tétlenül nézték végig tavaly májusban, ahogy a 18 éves Cs. Krisztián halálra szúrta a 16 éves Lászlót és a 21 esztendős Gergelyt.

Az áldozatok és egy harmadik társuk (az egyikük testvére) összeverekedtek egy társasággal, amit látva egy harmadik banda tagjai is csatlakoztak. Ekkor, a születésnapját ünneplő Lászlót és Gergelyt, akiknek esélyük sem volt a túlélésre; négyszer, illetve hétszer szúrta meg a tettes.

A meggyilkolt M. Lászlót és K. Gergőt tavaly nyáron rengetegen búcsúztatták a Deák téren
(Fotó: Bors / Czerki Gábor)

Most kiderült, hogy Cs. László családjának jogi képviselője hiába fordult a rendőrséghez és az ügyészséghez is, hogy vizsgálják ki az őrző-védő emberek szerepét, mindkét szervtől elutasító választ kapott – írja a Blikk.

Sőt, kiderült, hogy az őrök helyett fiatal lányok próbálták újraéleszteni a fiúkat.

„Egyszerűen nem értem és felháborít a hatóságok hozzáállása az ügy ezen részéhez. Hogyan fordulhat elő, hogy még csak arra sem hajlandóak, hogy alaposan megvizsgálják az őrök szerepét. Pár méterre tőlük meghalt két fiatal és ők gyakorlatilag a fülük botját sem mozdították. Fiatal lányok kezdték meg az újraélesztést is. Meglátásom szerint minimum segítségnyújtás elmulasztása miatt bűnösök a biztonsági emberek” – mondta el a lapnak dr. Csapi Szilvia, sértetti képviselő.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?