INSIDER

Deák téri késelés: biztonsági őrök segíthettek volna az életükért küzdő fiatalokon

Döbbenetes új részletek derültek ki a tragédiával kapcsolatban.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, május 22-én hajnalban két társaság verekedett össze a Deák téren. A végén két fiatal, Gergő és László életüket vesztették, miután Cs. Krisztián előkapta kését, és halálra sebezte őket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Június 20-án helyezték végső nyugalomra a Deák téri kettős gyilkosság fiatalabb áldozatát. A 16 éves M. László temetésén a vele együtt meggyilkolt K. Gergely (21) családja is részt vett.

A Blikk arról számolt be, hogy több biztonsági őr szinte közvetlen közelről nézte végig a fiatalok halálát. Sőt, közbe sem avatkoztak a kibontakozó tragédia láttán. Egyelőre nincs magyarázat, miért nem tettek semmit, pedig ha közbelépnek, a két fiatal talán még ma is élne...

A meggyilkolt M. Lászlót és K. Gergőt rengetegen búcsúztatták a Deák téren
Fotó: Czerki Gábor

Védelmükre azt hozták fel, hogy a gyilkosság a nyílt utcán, azaz szolgálati helyükön kívül eső területen történt.

„Számunkra is sok kérdés maradt megválaszolatlanul, de a nyomozás jelenlegi szakaszában ez természetes. Részleteket pillanatnyilag nem árulhatok el, de nem tartom kizártnak, hogy további gyanúsítások történhetnek az ügyben”– mondta a Blikknek dr. Csapi Szilvia, M. László családjának jogi képviselője.

Az is kiderült, hogy egy Cs. Krisztián társaságában lévő lány sietett a haldoklók fiatalok segítségére. Amíg nem értek ki a mentők, a fiatal lány próbálta meg elszorítani a vérző ereket és újraéleszteni Lászlót és Gergőt.

A lány, úgy tudni, ugyanabban az intézetben él, mint a gyilkossággal gyanúsított fiú.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?