Létrehozva: 2020.01.25.

Menetrendszerűen szállítják a migránsokat a Soroshoz köthető hajók

Az Ocean Viking NGO hajó pénteken ismét Líbia partjainál vett fel 92 migránst és Olaszország felé tart velük.

Néhány napja annak, hogy Szicíliában 39 migránst rakott partra az Ocean Viking, most 92, két csónakból kimentett illegális bevándorlót vett fel szokás szerint a líbiai partoknál.

A hajó rögtön megosztotta az esetet és közölte, hogy a hajóról kimentettek egészségügyi állapota válságos, hiszen fáznak és tengeri betegek. Ez a szokásos trükk, hogy ne lehessen megtagadni a kikötési engedélyt.

Az Ocean Viking, az SOS Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (Msf) szervezetek közös hajója lényegében migránsutaztatással foglalkozik. Ez két, Soros György által finanszírozott francia álcivil szervezet.

Az Ocean Viking a migránsokat általában gumicsónakok fedélzetéről gyűjti be, általában alig 50 tengeri mérföldre (93 kilométer) a líbiai partoktól. Aztán megindulnak Olaszország felé.

Az olaszországi kikötőkben jelenleg a Mediterranea Saving Humans olasz NGO két hajója van lefoglalás alatt. A német Sea-Watch 3 hajó, amelynek kapitánya Carola Rackete tavaly többször megszegte a kikötési tilalmat, a napokban hagyhatta el a szicíliai Palermo kikötőjét, és persze újra elindult Líbia irányába. Újraindította földközi-tengeri tevékenységét az Open Arms spanyol szervezet hajója is.
Matteo Salvini az ellenzéki Liga vezetője, volt belügyminiszter hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormány „nyitott kikötők”-politikája növelte az indulások és ezzel a halottak számát is. „Így több kábítószer és fegyver is érkezik az emberkereskedők hajóin. Conte és Lamorgese szégyellheti magát!” – üzente Salvini
Zajlik nagyüzemben a migránsutaztatás annak ellenére, hogy háromszázezer euró, vagyis mintegy 96 millió forintnak megfelelő bírságot szabtak ki az olasz hatóságok a Lifeline német nem kormányzati szervezet (NGO) egyik hajójának kapitányára, aki tavaly szeptemberben – 104 migránssal a hajó fedélzetén – megsértette a civil hajókra vonatkozó hatósági tilalmat, és olasz felségvizekre lépett. A kapitány, Claus Peter Reisch közösségi oldalán közölte az olasz bírósági felszólítást. „Csata csatát követ, rendkívüli bírságot szabtak ki rám Szicíliában, fellebbezni fogok, de mindez nagyon sokba kerül” – írta bejegyzésében a német állampolgárságú kapitány. Az összeget hatvan napon belül kell befizetni az esetleges jogi költségekkel együtt. A Lifeline civil szervezet Eleonore nevű hajója tavaly szeptember elsején lépett olasz vizekre. A kapitány akkor döntött úgy, hogy a hatósági tiltás ellenére elindul Szicília partjai felé, miután nyolc napot várakozott a nyílt tengeren. Arra hivatkozott, hogy a fedélzeten tartózkodó 104 fős csoport nem bírja tovább a várakozást, és a helyzet fenntarthatatlanná vált az Eleonorén. Ahogy olasz vizekre lépett, a hajót az olasz parti őrség a szicíliai Pozzallo kikötőjébe kísérte, ahol azóta is hatósági lefoglalás alatt áll.  

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elköltöző feleségétől követelt egy bugyit a TV2 egyik szereplője

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

vg.hu

Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

mandiner.hu

Elborzadt Bayer Zsolt: Micsoda világ, micsoda társadalom az, amelyik így néz ki, s ahol ilyen zombik tengetik nyomorult életüket?

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna