KÜLFÖLD

Veszélyes betegségeket is Európába hoznak a migránsok

A migráció az egészségügyre és az oktatásra is veszélyt jelent, valamint a jóléti állam alapjait is megrendíti - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorában.
  • Szerző: MTI

Rétvári Bence azt mondta, Bajorország többet fordít migrációs kiadásokra, mint egészségügyre, gazdaságfejlesztésre és környezetvédelemre összesen.

Németország például 2022-ig szociális kiadásokra 21 milliárd, regisztrálásra, lakhatásra 5,2 milliárd eurót különít el, ez azt jelenti, hogy

naponta 17 milliárd forintot költenek a bevándorlásra.

Ausztriában 2040-re minden második tanuló bevándorló hátterű lesz. Ez a mértékű bevándorlás megroppantja az oktatási rendszert, ennek jele például az is, hogy

a német oktatás húsz év alatt az 5. helyről a 14.-re esett vissza.

Kitért arra is: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 2015 óta a kanyarós megbetegedések száma megháromszorozódott Európában.

Az öt legfertőzöttebb ország között a migrációval leginkább sújtott Franciaország és Olaszország is szerepel.

A Robert Koch Intézet adatai pedig azt mutatják, hogy Németországban a Hepatitis B és a kanyaró 300 százalékkal, a malária-, a szifilisz- és a tuberkulózisfertőzések száma pedig a duplájára nőtt.

Ezeknek a veszélyeknek az elkerülése is célja a magyar kormánynak, amikor a bevándorlással szemben a családpolitikát részesíti előnyben, ösztönözve a családalapítási és a házasságkötési kedvet.

Rétvári Bence szerint a családpolitikai megoldások máshol is működnének, de

vannak olyan országok, ahol a helyzet szinte már visszafordíthatatlan.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?